Extreme Engineering’s Cloud Coaster krijgt vernieuwde gondels

Op de voorbije IAAPA attractiebeurs in Orlando stelde Extreme Engineering een nieuwe gondel voor, eentje voor een Cloud Coaster. Het harnas dat bij de eerste reeks Cloud Coasters gebruikt werd zal verdwijnen en vervangen worden door een comfortabele stoel.

 

Extreme Engineering produceert onder andere ziplines en klimmuren. In 2015 stelde ze voor het eerst de Cloud Coaster voor. Hierbij nam je plaats in een soort harnas waardoor het op een combinatie leek tussen een standaard zipline en een suspended rollercoaster. Bij de nieuwe generatie wordt het harnas nu vervangen door een eenpersoonsstoel met automatische veiligheidsbeugel. Vervolgens wordt er een nieuwe generatie wielen gebruikt. Tot slot zal ook het uitzwenken onder controle gehouden worden.

 

De eerste Cloud Coaster opende in 2016, vervolgens volgden er nog drie. De nieuwe generatie zal onder andere gebouwd worden in het Candeese Méga Parc. Maar ook in Azië zijn er plannen. Door de nieuwe gondels zal het attractietype voor het eerst opgenomen worden op rcdb (roller coaster data base). Dit wil zeggen dat de attractie nu echt aanzien wordt als een achtbaan.

Eerder dit jaar onthulde Extreme Engineering ook al een tweepersoons variant van de Cloud Coaster. Hiermee worden ook thematische ritten een optie.

Bron: parkerlebnis.de