Eerste trackdelen van Stunt Pilot aangekomen in Silverwood Theme Park

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park zal in 2021 haar zevende rollercoaster openen. Het pretpark is namelijk bezig met de bouw van een Single Rail Coaster van de Amerikaanse fabrikant RMC die in het teken zal staan van vliegtuigshows. Ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het park.

 

Het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park, gelegen in het noordwesten van het land, pakt dit jaar uit met een grote nieuwe achtbaan. Het betreft een Single Rail Coaster met Raptor Track, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. De rollercoaster krijgt de naam Stunt Pilot, verwijzend naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

 

Eind vorig jaar, twee maanden na de aankondiging van het project, gingen de bouwwerkzaamheden van start. Eind januari werden de eerste supports geplaatst en ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het park. Het zal nu niet lang meer duren voor deze geplaatst zullen worden. Hiermee lijkt een opening bij de start van het nieuwe pretparkseizoen vlot haalbaar te gaan worden.

Stunt Pilot zal een hoogte krijgen van 34,4 meter en een drop bevatten van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid bereikt worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° en er zullen 3 inversies in het parcours verwerkt zitten. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

Het wordt dezelfde achtbaan als RailBlazer in California’s Great America en Wonder Woman Golden Lasso Coaster in Six Flags Fiesta Texas die beide in 2018 openden. Vorig jaar moest Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure openen, de grootste in haar soort, maar door het coronavirus is de opening uitgesteld naar 2021.

 

De bouw van Stunt Pilot kan je hier op de voet volgen.

 

Bron & foto: Silverwood Theme Park