De Zonnegloed heeft onze steun nodig door corona virus

De laatste dagen heeft het coronavirus al voor heel wat paniek gezorgd en de gevolgen voor onze hobby nemen steeds grotere proporties aan. Zo moeten vele pret- en dierparken noodgedwongen de deuren dichthouden of hun seizoensopening uitstellen. Zo ook het West-Vlaamse dierenpark De Zonnegloed die onze steun hard nodig zal hebben.

 

Zoals je al kon lezen in onze live blog moeten heel wat van onze geliefde pret- en dierenparken de deuren gesloten houden. Hetzelfde lot ondergaat ook De Zonnegloed in het West-Vlaamse Oost Vleteren. Dit kleinschalige dierenpark is een opvang voor verlaten, misbruikte en verwaarloosde dieren die nergens anders terecht kunnen.

Voor hun werking zijn ze vooral afhankelijk van de inkomsten van de bezoekers en nu deze tijdelijk weg zullen vallen hebben ze onze steun meer dan nodig. Zo schrijft het park op Facebook het volgende:

“Het nieuwe seizoen komt eraan en wij geraken stilaan door onze ‘winterspaarpot’. Daarmee betalen we medische zorgen en voeding voor de dieren, onze medewerkers, etc. Geen inkomen betekent geen Zonnegloed! Maar wij zullen alles op alles zetten om onze dieren de beste zorgen te kunnen blijven geven. Hopelijk kunnen wij binnen enkele weken op deze onwerkelijke periode terugkijken en zeggen: we hebben het gehaald…. maar het is ook voor onze dierenverzorgers bang afwachten.”

Het is dus meer dan nodig dat ook wij hier ons steentje aan bijdragen en helpen om dit park met een prachtig doel te ondersteunen. In hun bericht op Facebook kan je hierover het volgende lezen:

“Uw gift is daarom meer dan welkom (en broodnodig) op onze rekening BE58 7390 1329 6879 van Sanctuary De Zonnegloed vzw.
Heb je ook fruit en/of groenten over? Dan blijft dat ook welkom en kunt u deze de komende weken voor onze poort plaatsen in een doos en stuur ons dan een e-mailtje of berichtje zodat we het tijdig kunnen binnenhalen.”

Onze steun hebben ze alvast!

 

Bron: De Zonnegloed