Toekomstig London Resort dient gedetailleerde bouwaanvraag in

Op de bouwplannen die werden ingediend voor het toekomstige London Resort zijn meer details te zien dan voorheen. De bouwplannen bevatten verschillende gedetailleerde foto’s van de verschillende themazones en geven een blik op welke attracties we kunnen verwachten.

 

Het London Resort is een toekomstig themapark en resort in Swanscombe in het Engelse graafschap Kent, in de buurt van London. Het project werd voor het eerst aangekondigd op 8 oktober 2012. Ondertussen werden de bouwplannen ingediend en als de bouwvergunning wordt goedgekeurd, zullen in 2022 de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan. De bedoeling is dat de poorten van het eerste pretpark openen in 2024 en een tweede pretpark moet de deuren openen tegen 2029.

Oorspronkelijk stond het project bekend als het London Paramount Entertainment Resort, maar in juni 2017 werd bekend dat Paramount zich uit het project had teruggetrokken. Hierdoor werd het geplande complex omgedoopt tot kortweg London Resort. In juni 2019 verkreeg het London Resort echter de nodige licenties om attracties te mogen maken op basis van de films van Paramount Pictures.

 

Bouwaanvraag ingediend:

De bouwaanvraag voor het megaresort werd ingediend op de symbolische datum van 31 december 2020. Het agentschap van de Planologische Inspectie van de regering heeft 28 dagen de tijd om de lokale autoriteiten aan te schrijven en samen te beoordelen of de aanvraag volledig genoeg is.

De Development Consent Order (DCO) omvat meer dan 25.000 pagina’s met rapporten, beoordelingen en analyses. Het geeft precies aan hoe dit voormalige brownfield industrieterrein op het schiereiland Swanscombe in Kent zal worden omgevormd tot een van ‘s werelds meest opwindende vakantiebestemmingen. Op slechts 17 minuten tijd zullen bezoekers vanuit het centrum van Londen met de hogesnelheidstrein in het resort zijn.

De plannen bevatten de ontwikkeling van twee themaparken, een waterpark, een conferentie- en congrescentrum en een e-Sports faciliteit. Er zullen ook meer dan 3.500 hotelkamers worden gecreëerd. Daarnaast zullen er twee ferryterminals gebouwd worden. Eén aan elke kant van de rivier de Theems. Ook een bezoekerscentrum en een nieuwe weg vanaf de A2 zitten mee in het project. Het is de bedoeling dat de meeste bouwmaterialen, die nodig zijn om het resort te bouwen, via de rivier zullen worden aangeleverd.

 

Zes themagebieden:

Het London Resort zal 6 themagebieden krijgen. Dit zijn The Studios (een moderne zone geïnspireerd door blockbusterfilms), The Woods (een betoverd rijk beïnvloed door fabels en sprookjes), The Kingdom (zwaarden, tovenarij, draken en de Arthuriaanse legende), The Isles (reusachtige wezens, mythische beesten en indrukwekkende architectuur), The Jungle (oude ruïnes van een lang verloren gegane Meso-Amerikaanse beschaving) en The Starport (een sciencefiction, 23e-eeuwse landingszone).

Door in te zoomen op de laatst uitgebrachte foto worden meer details over de themalanden en mogelijke plannen voor achtbanen, attracties en een kasteel onthuld. Als we de concept-arts mogen geloven komen er maar liefst 14 achtbanen te staan in het London Resort. Het gaat onder meer om een houten achtbaan, verschillende looping coasters, gelanceerde achtbanen, shuttle coasters en familieachtbanen.

Verder komt er ook een uitkijktoren, vrijevaltoren, log flume (ook wel boomstammetjes genoemd), twee reuzenraden, een spinning raft, Disk’O Coaster, piratenschip, rondvaartritje en verschillende indoor attracties.

Grote impact op economie:

Door het onbezonnen referendum dat de Britse regering hield in 2016, in een poging haar eigen populariteit te verhogen, stemde de slecht geïnformeerde Britse bevolking, onwetend voor de gevolgen, voor een Brexit. Het gaf de Britse economie zoals verwacht een serieuze tik en het liet de pond dramatisch zakken in waarde.

Nu, meer dan 4 jaar na het referendum, is de Brexit een feit en is het wachten hoe hard de economie verder getroffen zal worden. De coronapandemie doet hier natuurlijk ook geen goed aan en een nieuw groot project dat duizenden jobs oplevert is dan ook meer dan welkom.

Het London Resort wordt een van de grootste werkgevers op één locatie in het Verenigd Koninkrijk. Het zal dus een belangrijke bijdrage opleveren aan de economie van het land. Onafhankelijk onderzoek wijst op een aantal belangrijke voordelen.

Het gaat om 50 miljard pond aan bruto economische activiteit (bruto toegevoegde waarde) die in het Verenigd Koninkrijk wordt gegenereerd gedurende de eerste 25 jaar. Meer dan 6.000 nieuwe banen in de bouwsector. 48.000 directe, indirecte en geïnduceerde banen tegen 2038. Het resort zelf zal 8.700 werknemers in 2024 aan de slag zetten en dit zal oplopen tot meer dan 17.000 in 2038. Verder verwacht men nog tot 200 miljoen pond aan extra belastinginkomsten die rechtstreeks gecreëerd worden tegen 2038.

Door het internationale karakter van het London Resort verwacht men bezoekers van over de hele wereld aan te trekken. Dit zal economische en gemeenschapsvoordelen opleveren voor het lokale gebied dat tot ver buiten Kent, Essex, Londen en het Verenigd Koninkrijk zal reiken. Het project zal een belangrijke impact hebben op de ontwikkeling van het toerisme, de groei van het bedrijfsleven en het scheppen van werkgelegenheid.

 

Bronnen: Blooloop, Wikipedia