Pairi Daiza heropent met nieuwe dieren en nieuwe hotelkamers!

Vanaf deze zaterdag 13 februari opent Pairi Daiza opnieuw haar deuren voor dagbezoekers en hotelgasten. Een heropening in alle veiligheid in deze speciale tijden, die bezoekers zal toelaten onze 7.000 dieren in alle rust te bezoeken. Met ook de opening van het Pairi Daiza Resort zal wie het wenst de nacht kunnen doorbrengen bij de dieren. De kamers met zicht op pinguïns worden daarbij de grote nieuwigheid!

 

Ook tijdens de lockdown ging het leven in Pairi Daiza natuurlijk onverminderd verder, met de nodige geboortes als resultaat. Zo schonken onze orang-oetans het leven aan een nieuw kleintje, dat van zijn verzorgers de naam ‘Mathaï’ meekreeg. Ook de Aziatische olifanten mochten in de suikerbonen delen, dankzij de geboorte van het kalfje Sayun. Daarnaast was er nieuw leven bij de zwijnsherten, zwartvoetpinguïns en naakte molratten. Om van de vele honderden geboortes in ons aquarium nog maar te zwijgen.

Maar er kwamen ook heel wat nieuwkomers bij vanuit andere dierentuinen: wat te denken van de kolossale mannetjes-ijsbeer Seriy, die zijn tweelingbroer Beliy kwam vervoegen. Die laatste verbleef al langer in Pairi Daiza. Ook de vrouwelijke walrus Tania vond haar plekje in Pairi Daiza, net als een tiental ezelspinguïns.

Daarnaast verwelkomde Pairi Daiza tijdens de lockdown ook een rode panda, een ZuidAmerikaanse tapir, twee paradijsvogels, vijf blackbuck-antilopes, een zwarte leguaan van Utila, een grote renkoekoek en een Stellers zeearend. De overgrote meerderheid van al deze nieuwkomers werd aan Pairi Daiza toevertrouwd in het kader van beschermingsprogramma’s omdat hun soort in de natuur met uitsterven bedreigd is.

Pairi Daiza is een park van maar liefst 75 hectare. Meer dan 90% van onze ruimtes bevinden zich in openlucht. Al deze plekken zijn vanaf 13 februari toegankelijk voor onze bezoekers. De Belgische overheid gebiedt ons echter de indoorplekken gesloten te houden. Dit is bijvoorbeeld het geval voor ons aquarium Le Nautilus, maar ook de ondergrondse crypte en de pinguïngrot in onze noordpoolwereld The Land of the Cold.

 

100 hotelkamers, waaronder 4 splinternieuwe bij de pinguïns

beren, zwarte beren, wolven, walrussen, ijsberen, damherten, tijgers en Stellerzeeleeuwen. Daar voegt Pairi Daiza vanaf dit weekend 4 nieuwe kamers aan toe bij de ezelspinguïns!

In deze nieuwe kamers – die plaats bieden aan 4 tot 5 personen – kan de nacht doorgebracht worden met onderwaterzicht op zwemmende pinguïns, of een zicht van bovenaf op de pinguïngrot.

In Pairi Daiza Resort zijn àlle overnachtingen trouwens inclusief :

  • Twee volledige dagen toegang tot het park
  • Ontbijt op de kamer
  • Avondmaal op de kamer
  • Parking
  • Welkomstgeschenk
  • 24u op 24 toegang tot de parkdelen ‘The Last Frontier’ en ‘The Land of the Cold’
  • Exclusieve ontmoetingsmomenten met de dieren van het Resort

Deze verblijven kan je al boeken vanaf 129 euro per persoon. Daarenboven bieden we 10% korting aan voor elk logement waarin minstens één abonnementshouder 2021 verblijft. Een magisch moment in het Pairi Daiza Resort boeken kan via de website www.pairidaiza.eu, maar ook via het mailadres mailto:reservations.resort@pairidaiza.eu.

 

Recente beelden vanuit Pairi Daiza en het Pairi Daiza Resort