Legoland Billund toont vooruitgang nieuwe themazone Lego Movie World

De nieuwe themazone Lego Movie World zou normaal gesproken al in 2020 geopend worden in het Deense Legolandpark. Maar de uitbraak van het coronavirus COVID-19 strooide roet in de plannen van het park. Daardoor besloot men de opening van dit nieuwe gebied, met meerdere attracties, voor een jaartje uit te stellen.

 

In 2021 zal het eindelijk zo ver zijn, Legoland Billund opent haar nieuwe themagebied Lego Movie World. Het Deense pretpark gunde haar bezoekers ondertussen een blik op de vooruitgang van het gebied, dat er bijna compleet uit ziet.

 

Wat valt er te beleven in dit nieuwe gebied?

 

 

Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight.

De grootste attractie in dit gebied wordt Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight. Deze attractie bevindt zich in het hoofdgebouw van deze zone en neemt je al vliegend mee in de wondere wereld van de Lego films. De attractie bestaat uit een Flying Theater waarbij je plaats neemt in stoeltjes die in allerlei richtingen bewegen, zodat je het gevoel krijgt te vliegen.

Dit alles gebeurt voor een gigantisch scherm dat je meezuigt in de ervaring. Deze attractie werd gebouwd door het Taiwenese bedrijf Brogent Technologies, dat ook al instond voor de bouw van onder andere Voletarium in Europa-Park en This is Holland. Een ritje in deze attractie kan je al maken vanaf een minimumgrootte van 1 meter.

 

Apocalypseburg Sky Battle

Apocalypseburg Sky Battle wordt de spectaculairste attractie in deze zone. Het gaat om een zogenaamde Aerobat attractie van het Italiaanse bedrijf Technical Park. Wie plaatsneemt in deze grote draaischijf kan zelf zijn of haar rit zo wild maken als hij of zij zelf wil. Door behendig om te springen met de hendels en vleugels kan je meerdere koprollen maken. Een ritje maken op deze attractie kan pas vanaf een minimumlengte van 130 cm.

 

 

Unikitty’s Disco Drop

Unikitty’s Disco Drop zal voor de jonge bezoekers ook een pittige attractie worden. Deze kleine vrijevaltoren van Zierer neemt ze al draaiende mee tot de top. Na even van het uitzicht te genieten maak je meerdere keren een vrijeval. Een ritje kan al vanaf een minimumlengte van 1 meter. Zonder begeleiding plaatsnemen kan vanaf 130 cm.

Een gelijkaardige attractie staat ook al in Legoland Florida:

 

Benny’s Playship

In ruimtetuig Benny’s Playship kunnen de jongste bezoekers zich uitleven op klimtuigen.

 

Bron en foto’s: Legoland Billund