Geliefde achtbaan Astro Comet in Maviland wordt afgebroken

Er is slecht nieuws naar buitengekomen voor de Russische pretparkfans. Het pretpark Maviland in Samara, dat eind 2019 de deuren sloot, zal niet meer heropenen. De geliefde achtbaan Astro Comet zal daardoor worden afgebroken.

 

Nog niet zo heel lang geleden werd door een aantal Europese pretparkfans een zeer fijne looping coaster ontdekt in Rusland die gebouwd werd door de Japanse fabrikant Togo. De Astro Comet was, ondanks zijn gezegende leeftijd, nog steeds een erg soepele en leuke achtbaan.

Het is dan ook met enige treurigheid dat we moeten melden dat deze achtbaan voorgoed sluit. Gezien zijn leeftijd is de kans immers zeer klein dat deze nog verplaatst zal worden naar een ander pretpark. Maviland wordt gesloten om plaats te maken voor publieke- en businessruimte die sport- en entertainmentfaciliteiten zullen bevatten.

De achtbaan werd origineel gebouwd in 1992 voor Metalworkers’ Palace in Tula, eveneens gelegen in Rusland. De achtbaan werd in 2000 verplaatst naar Maviland, maar het duurde enkele jaren voor de achtbaan daar ontdekt werd door de internationale pretparkfans.

Bron: VHCoasters

Foto’s: themeparks.ie