SeaWorld San Diego dient bouwvergunning in voor nieuwe achtbaan in 2022

In SeaWorld San Diego wordt momenteel nog gebouwd aan een B&M Dive Coaster, maar de plannen voor een nieuwe grote attractie die zal openen in 2022 werden ondertussen ook al ingediend. Begin 2020 lekten er al technische tekeningen uit die tonen dat het alweer gaat om een nieuwe achtbaan.

 

Bij SeaWorld San Diego zal het nieuwe seizoen een nieuwe achtbaan betekenen. Na Electric Eel, een Sky Rocket II-achtbaan, gebouwd door Premier Rides in 2018, en Tidal Twister, een Horizontal Skywarp van Skyline Attractions in 2019, zal het park dit jaar een Dive Coaster van B&M openen die een jaar werd uitgesteld wegens de coronacrisis. Met Emperor krijgt het park er een achtbaan bij die 46,6 meter hoog wordt en een verticale drop krijgt van 43,6 meter diep. Tijdens de rit zal er een snelheid van 96,6 km/u bereikt worden en zullen de inzittenden driemaal overkop gaan. De inversies zijn een Immelmann, een Barrel Roll en een Corkscrew. Meer te weten komen over Emperor en de bouw volgen kan hier.

 

Nieuw project 2022

In 2019 sloot het park haar Wild Arctic simulator ride. De locatie van deze indoor attractie zou nu gebruikt gaan worden voor een gelanceerde achtbaan. Begin vorig jaar, net voor de uitbraak van de coronacrisis, kon Behind The Thrills enkele technische fiches bemachtigen. Ondertussen werd een officiële bouwaanvraag ingediend om de nieuwe attractie te mogen bouwen.

 

Het vertrek van de achtbaan en de wachtrij zouden in het oude gebouw komen te liggen, maar het grootste deel van de baan komt op een stuk grond waar nu een deel van de parking gelegen is. De achtbaan zal vier lanceerstroken krijgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van een bandenlancering. In het indoorstukje zal naar alle waarschijnlijkheid een voorshow te zien zijn waarin uitgelegd wordt dat je op een missie vertrekt.

Aan de plannen te zien zou het gaan om een achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides, vergelijkbaar met Wave Breaker: The Rescue Coaster in SeaWorld San Antonio.

 

Natuurlijk is het nog afwachten of de plannen volledig goedgekeurd worden, of dat er nog dingen aangepast worden, maar voorlopig tonen onderstaande technische tekeningen hoe de baan er zal uitzien. Na de eerder geopende rollercoasters van de afgelopen jaren zou het al de 4de nieuwe rollercoaster op 5 jaar tijd worden die geopend wordt in het park. Er is duidelijk een grote investeringstrend die zich ook weerspiegelt in de andere pretparken van de SeaWorld-groep.

 

Bron: opendsd.sandiego.gov