Nieuwe kermisachtbaan Heidi The Coaster volop in aanbouw

De bouwwerkzaamheden aan Heidi The Coaster, van de Duitse exploitant Schneider, zijn volop aan de gang. Het gaat om het lang verwachte nieuwe model van de wilde muis, ontworpen door de Franse fabrikant Reverchon. Belangrijkste nieuwigheid is de gelanceerde lifthill van de achtbaan!

 

De Franse attractiebouwer Reverchon is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van een gelanceerde Spinning Coaster. Het gaat om een vernieuwing van de bekende Wilde Muis achtbaan. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vernieuwde concept al in 2018 in première zou gaan op de Nederlandse en Duitse kermissen maar de ontwikkelingen liepen vertraging op waardoor de nieuwigheid pas dit jaar haar debuut zal maken.

Onder andere de Duitse exploitant Schneider kocht deze achtbaan aan. Schneider kennen we van attracties als Hangover The Tower en de Power Tower, beiden zijn twee indrukwekkende vrijevaltorens. Schneider stelde als eerste exploitant de nieuwe attractie voor waardoor we al een goed beeld over het prototype kunnen vormen.

De rollercoaster krijgt de naam Heidi The Coaster en zal een booster-lift krijgen waarbij bezoekers tegen een snelheid van 28 km/u gelanceerd zullen worden. Ook zijn de bakjes vernieuwd waardoor deze nog beter kunnen spinnen. Verder is er ook een lichte wijziging gebeurt in het gekende parcours.

Heidi The Coaster zal een snelheid behalen van 57,6 km/u en wordt 13 meter hoog. De track van 430 meter wordt opgesteld op een oppervlakte van 42 op 20,5 meter. Een ritje op de rollercoaster zal 140 seconden duren, wat meer dan 2 minuten is.

De belangrijkste verschillen met een gewone Spinning Wilde Muis is dat de lift-hill gelanceerd is. Ook is de lay-out licht gewijzigd. Het grootste verschil is te zien na de first drop waarbij de eerste twee volgende bochten zijn teruggebracht naar 1 ruime gebankte bocht. Verder krijgt de rollercoaster heel wat thematisering mee naar de beroemde Heidi uit Tirol.

Ondertussen worden de trackdelen van de nieuwe achtbaan volop geproduceerd en worden de onderdelen opgesteld op het terrein van Schneider. De trackdelen hebben een blauwe kleur, het onderstel en de lifthill werd al in elkaar gezet.

Heidi The Coaster wordt niet de enige wilde muis achtbaan van dit type. Ook de Duitse exploitant Max Eberhard heeft al een dergelijk exemplaar besteld bij Reverchon, al gaat het hier wel over de XXL versie. Deze nieuwe achtbaan zal dan duellerend opgesteld kunnen worden met Wilde Maus XXL achtbaan die Max Eberhard al bezit.

Dichter bij huis is het de Nederlandse exploitant Buwalda die eveneens een exemplaar heeft gekocht. Dat nieuws werd vorig jaar bekend gemaakt door Reverchon op de grote Euro Attractions Show (EAS) in Amsterdam. Daarnaast bevestigde de exploitant ook de komst van de achtbaan aan onze redactie.

 

Bron: heidi-thecoaster.de

Foto’s: Heidi The Coaster via Facebook