Oost-Europa: Deel 19 – Wiener Prater

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Wiener Prater is een van de grootste pretparken in Europa op gebied van rollercoasters want ze hebben er maar liefst 15. Na mijn bezoek in 2015 was het fijn om hier nog eens terug te komen. Wiener Prater is een soort van vaste kermis en alle attracties worden uitgebaat door een andere exploitant. Je betaalt dan ook geen toegangsprijs, maar per attractie. Er wordt vaak wat negatief gesproken over Wiener Prater, maar dat vind ik eigenlijk onterecht. Je moet de charmes van het park natuurlijk weten te kunnen appreciëren en na bijna twee weken in het Oostblok te hebben rondgetoerd, moet ik zeggen dat ik Wiener Prater echt wel kon waarderen, nog een heel pak meer dan in 2015.

Dit jaar waren er maar liefst drie nieuwe achtbanen in het park en ook nog drie andere attracties, dus een totaal van zes nieuwe attracties. Helaas kwamen we juist op het verkeerde moment want door een bizarre reden werden bijna alle nieuwe attracties (waar we net voor kwamen), gesloten door de autoriteiten omdat bepaalde documenten die niet in orde zouden zijn.

Zo konden we de Euro Coaster niet doen en ook de nieuwe Gerstaluer Bobsled Coaster “Gesengte Sau” was niet geopend. Nochtans hadden al deze attracties al wel hun rondjes gedraaid tot ongeveer een week voor ons bezoek. Vooral van Gesengte Sau baalden we hard want deze zag er echt heel erg goed uit. Gelukkig konden we nog wel de Roller Ball doen, een speciale achtbaan die ons doet denken aan een knikkerbaan.