Onzekere toekomst voor grootste pretpark van Argentinië door de coronacrisis

Parque de la Costa, het grootste pretpark van Argentinië, davert op haar grondvesten. De toekomst van het pretpark is zeer onzeker sinds het coronavirus het pretpark noodgedwongen gesloten houdt. 500 banen staan op het spel als er geen overnemer gevonden wordt.

 

Parque de la Costa is een pretpark gelegen in de Argentijnse stad Tigre, niet ver van de hoofdstad Buenos Aires. Het pretpark kreeg in 1998 haar eerste achtbanen en heeft er momenteel 4 in het assortiment. De grootste is Desafío, dit is een Suspended Looping Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vekoma bouwde ook een Boomerang achtbaan. Verder staat er nog een wilde muis achtbaan en een familierollercoaster.

Sinds de uitbraak van het coronavirus verkeert Parque de la Costa in zware problemen. De zoektocht naar een overnemer loopt erg moeizaam waardoor 500 banen bedreigd zijn. De gemeente overweegt nu om de belastingen die het pretpark niet meer kan betalen, kwijt te schelden, om zo meer kans te hebben een overnemer te vinden.

Bron: quepasaweb

Foto’s: Parque de la Costa