Chimelong Group is gestart met de bouw van derde indrukwekkend resort

De Chimelong Group is gestart met de bouwwerkzaamheden voor haar derde resort. Dit wordt Qingyuan Chimelong International Forest Resort waar bezoekers zich zullen kunnen uitleven op achtbanen en glijbanen, maar waar ze ook de circusacts zullen kunnen zien doen en dit allemaal in een wereld waar dieren centraal staan.

 

Qingyuan Chimelong International Forest Resort wordt het derde resort van de Chimelong Group, naast de eerder al geopende Resorts in Zhuhai en Guangzhou, allen gelegen in de Chinese provincie Guangdong. De resorts van de Chimelong Group groep staan garant voor veel natuur, dieren die centraal staan in reusachtige verblijven en allerhande attracties zoals rollercoasters en waterglijbanen maar ook theater- en circusvoorstellingen van hoge kwaliteit.

Het is de bedoeling dat fase 1 van de in totaal 3 fases van het Qingyuan Chimelong International Forest Resort zal openen in 2022. Blikvanger van deze zone wordt een 88 meter hoog giraffenkasteel dat het hoogste gebouw in een pretpark ter wereld zal worden. Ook een 5 hectare grote volière zal gebouwd worden dat meteen de grootste ter wereld wordt. Daarnaast komen er ook 4 themahotels die in het teken zullen staan van giraffen, olifanten, neushoorns en zebra’s, samen goed voor 3500 bedden.

De drie themazones van het park worden Yinzhan Zone, Yingju Zone en Huaqiao Farm Zone. Deze zullen optimaal gebruik maken van het glooiend landschap. Ondertussen zijn er al veel dieren die hun intrek genomen hebben in het Yinzhan Zone themagebied. Het gaat onder meer om olifanten, giraffen en antilopen die er al van 2017 aanwezig zijn. Als de tweede en derde fase van de bouw voltooid zijn, zal de zone een fokkerij- en onderzoeksinstituut omvatten. Ook zijn er plannen om het park een belangrijk knooppunt te laten worden voor het behoud van de Zuid-Chinese Tijger.

Een hoogtepunt van het Qingyuan Chimelong International Forest Resort wordt het 100 hectare grote entreeplein. In het midden hiervan zal een 30 meter hoge “Animals United” standbeeld gebouwd worden. Dit is gelijkaardig aan de iconische 20 meter hoge pijlstaartsculptuur bij de ingang van Chimelong Ocean Kingdom in het andere themaresort in Zhuhai. Net als de pijlstaartrog zal dit standbeeld een onmogelijk te missen eerste indruk van het park geven.

Wat voor soort attracties we kunnen verwachten en wat de beleving wordt, kunnen we al ontdekken door de verschillende concept-arts die onthuld werden.

Bron: Blooloop, Wikipedia

Foto’s: Legacy Entertainment