Ocean Park verwijdert zeven attracties om plaats te maken voor grote investeringen

Ocean Park gelegen in Hong Kong, heeft bekendgemaakt dat het park 7 attracties zal sluiten. Een daarvan wordt de Custom Looping Coaster Dragon die door Arrow Dynamics gebouwd werd in 1984. De attracties moeten plaatsmaken voor grote nieuwe investeringen.

 

Ocean Park is een pretpark dat gelegen is op Hong Kong Island en werd geopend in 1977. Het park heeft het momenteel erg moeilijk en kampt met financiële problemen en zal daarom compleet van uitbatingsstrategie veranderen. Om het pretpark er terug bovenop te helpen, gaat de regering van Hong Kong ongeveer 700 miljoen euro investeren in Ocean Park.

Om het pretpark terug winstgevend te maken en opnieuw meer bezoekers te laten trekken, wordt het park compleet omgevormd. Eerst en vooral zullen 7 oude attracties, die hoge operationele kosten met zich meebrengen, gesloopt worden. De belangrijkste is de Dragon achtbaan, deze werd gebouwd in 1984 door Arrow Dynamics en is een Custom Looping Coaster die 3 maal overkop gaat en een uitzicht biedt over het landschap.

 

Daarnaast zullen ook verschillende grote nieuwe attracties gebouwd worden. Op concepten die vorig jaar verschenen zijn verschillende attracties te zien zoals een B&M Dive Coaster, B&M Inverted Coaster, een B&M Surf Coaster, een Maurer Spike Coaster en een Wiegand Alpine Coaster. Momenteel heeft het pretpark al een B&M Floorless Coaster in huis met Hair Raiser. Verder is er nog een Mack Rides Powered Coaster en een grote familiale achtbaan van Zamperla.

 

Deze nieuwe attracties moeten geopend worden tussen 2023 en 2027. Zolang de werken niet begonnen zijn, mogen de 7 oude attracties blijven werken waardoor geschat wordt dat de Dragon achtbaan nog ongeveer 3 jaar haar rondjes zal mogen blijven draaien en zal sluiten bij de 40ste verjaardag van de rollercoaster. Een andere grote aanpassing is dat de globale toegangsprijs zal verdwijnen. De entree in het park wordt gratis en er zal per attractie betaald worden. Alle attracties zullen ook uitgebaat worden door andere investeerders. Verder wordt er ook nog gewerkt aan een waterpark.

 

Bronnen: thecoasterkings, blooloop, variety, screamscape

Foto: Ocean Park