Ocean Park Hong Kong kondigt enorme investeringen aan

Het Chinese pretpark Ocean Park in Hong Kong kondigde onlangs enorme uitbreidingsplannen aan. In deze plannen zien we het bouwen van meerdere themagebieden, waarin tal van nieuwe attracties en achtbanen zullen verschijnen. De totale kost van de investering bedraagt meer dan een miljard euro.

 

Ocean Park gelegen in Hong Kong zal onder de pretparkfans zeker een belletje doen rinkelen wanneer we vertellen dat dit de thuishaven is van de prachtig gelegen B&M achtbaan Hair Raiser. Deze achtbaan ligt op een bergwand en geeft een indrukwekkend uitzicht over de oceaan.

 

 

Enorme investeringen

Na enkele jaren van minder goede resultaten heeft dit Chinese pretpark besloten enorme investeringen door te voeren welke zullen geopend worden tussen 2023 en 2027. Er wordt gesproken over een totale investering van meer dan een miljard euro.

 

Zeven nieuwe themagebieden

Het park zal in de toekomst onderverdeeld worden in zeven nieuwe themagebieden, waarin ook nieuwe attracties en achtbanen zullen verschijnen.

 

Gebieden 1 en 2: Ocean Square en Azure Bay

Het huidige park zal verdeeld worden in twee nieuwe gebieden Ocean Square en Azure Bay. Het nieuwe toegangsgebied Ocean Square zal gratis toegankelijk worden. Hier zal je winkels, horeca en eventlocaties terugvinden.

Azure Bay zal in het teken van water komen te staan. Naast de iconische attracties die hier al te vinden zijn, komt hier ook een pier, boottochtjes over het water en een nieuwe monorail die je meeneemt van de ingang naar het nieuwe deel van het park.

Verder zal hier een nieuwe achtbaan gebouwd worden. Wat voor type dit zal zijn is nog niet officieel bevestigd maar geruchten zeggen dat het zou gaan om een nieuw type B&M achtbaan dat men de Surf Coaster noemt. Hiervoor vroeg het bedrijf vorig jaar namelijk een patent aan.

Gebied 3: Discovery Grove

Discovery Grove wordt een groot indoorgebied waarin een jungle gecreëerd wordt. Hier zullen de bezoekers op interactieve wijze ook het onderwaterleven kunnen leren kennen. Nieuwe attracties hier worden onder andere een hangende kabelbaan, een Inverted Coaster en een Dive Coaster van B&M.

Gebied 4: Pacific Point

Het Pacific Point gebied zal voornamelijk horeca bevatten, waar men kan genieten van een hapje en drankje.

Gebied 5: Ocean’s Edge

Ocean’s Edge zal gebruik maken van de unieke geografische omgeving van het park. Je zult hier een nieuwe Alpine Coaster van Wiegand kunnen ontdekken en een duellerende Spike Coaster, waarschijnlijk gebouwd door Maurer Rides.

Gebied 6: Adventure Valley

Adventure Valley zal een attractie krijgen waarbij men met een karretje van een berg naar beneden raast. Er zullen parcours komen voor jong en oud. Het Ocean theater dat hier al bestond zal geen shows meer aanbieden met dieren, maar zal omgebouwd worden tot een zaal voor meerdere doeleinden.

Gebied 7: Explorer’s Wharf

In het Explorer’s Wharf zullen de zeedieren van het park, waaronder dolfijnen, een nieuw thuis krijgen. Het nieuwe paviljoen zal een omgeving bieden die is aangepast voor zeedieren en geschikt is om meerdere soorten samen te laten leven. Zo krijgen de bezoekers de kans deze dieren te observeren in een meer natuurlijke omgeving.

Einddoel

Door de enorme investeringen hoopt het park een nieuwe boost te geven aan de bezoekersaantallen en inkomsten. Gehoopt wordt dat men tegen 2027 7,5 miljoen bezoekers op jaarbasis kan ontvangen. Bezoekerscijfers over 2019 zijn nog niet bekendgemaakt maar in 2018 ontving het park 5,9 miljoen bezoekers. Het bezoekersrecord dateert van 2014 toen er 7,8 miljoen bezoekers door de poorten kwamen.

 

Bron en foto’s: ausleisure, Ocean Park