Mondial bezig met de ontwikkeling van nieuwe thrillride Propellor

De Nederlandse fabrikant Mondial is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe thrillride. Deze heeft de naam Propellor gekregen en bestaat uit meerdere draaiende armen die garant moeten staan voor een stevige rit.

 

Ondanks de coronacrisis zit de Nederlandse fabrikant Mondial niet stil met het bedenken van nieuwe attracties. Momenteel is de fabrikant bezig met de ontwikkeling van de Propellor, een nieuwe thrillride die zich baseert op bestaande attracties maar een hele eigenheid heeft door de verschillende draaiende assen.

 

De hoofdas van de attractie steunt op een verticale constructie die bestaat uit 2 keer 2 pilaren langs elke kant. Deze hoofdas kan draaien rond de horizontale as. Daaraan is haaks een tweede arm gemonteerd die op haar beurt eveneens kan rondraaien. En deze as zijn nog eens twee andere assen gemonteerd waar in totaal 4 bakjes aanhangen waar telkens 8 personen kunnen inzitten, telkens twee rijen met 4 personen die rug aan rug zitten.

 

 

Opvallend aan deze attractie zijn dus de vele draaiassen die voor een spectaculaire ervaring moeten zorgen! In totaal wordt de Propellor 45 meter hoog, 20 meter lang en 14,5 meter breed. Tijdens elke rit zullen 36 personen tegelijk kunnen plaatsnemen.

 

Bronnen: Funfair Worldwide & kirmesforum