Walibi Holland bezig met grote werken aan hangende achtbaan Condor

Het Nederlandse pretpark Walibi Holland gaat nieuwe comfortabele treinen installeren op de hangende achtbaan Condor die opende in 1994. Om dit mogelijk te maken is het park bezig met grote werken aan de achtbaan. Zo moeten er verschillende supports verplaatst worden.

 

Condor is een hangende achtbaan die in 1994 gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De achtbaan is een prototype van de Suspended Looping Coaster (SLC) die vandaag de dag al 42 keer gebouwd is over heel de wereld en die we ook kennen van de Vampire in Walibi Belgium.

 

De achtbanen staan helaas niet bekend om hun soepelheid en comfortabele ritten. Zeker bij dit prototype is het niet altijd meer aangenaam om een ritje te maken. Tijdens de rit van 662 meter lang krijgen de inzittenden naast de 5 inversies ook heel wat rake klappen te verduren.

Daarom heeft Walibi Holland besloten om nieuwe treinen te voorzien op de 31 meter hoge achtbaan. Daardoor zullen de inzittenden vanaf dit jaar op een zeer comfortabele manier kunnen genieten van het ritje op Condor tegen snelheden van 80 km/u.

Maar om de nieuwe generatie treinen te kunnen gebruiken op het prototype dienen er grote werken te gebeuren en deze zijn momenteel aan de gang in het Nederlandse pretpark. Omdat de treinen een groter ruimteprofiel hebben, moeten er een aantal supports waarop de achtbaantrack steunt, verplaatst worden. Hierdoor is Walibi Holland 100% zeker dat het onmogelijk is dat bezoekers met hun armen of benen een van de steunpilaren kunnen raken.

 

Themeparkfreaks testten deze nieuwe treinen reeds uit in verschillende Amerikaanse pretparken. Wij waren zeer onder de indruk van het comfort van deze treinen. Het gaat om treinen met heupbeugels in plaats van schouderbeugels, waardoor je hoofd niet meer tegen de beugels kan slaan tijdens de rit. De turbulentie tijdens de rit wordt door de treinen niet volledig weggenomen, maar de ongemakken die bij de oude treinen kwamen kijken, verdwijnen volledig met de nieuwe.

 

Foto’s: Walibi Holland