Walibi Belgium plant 16.000 exotische planten en bomen in nieuw themagebied

Het Waalse pretpark Walibi Belgium zet fors in op de sfeer en beleving van haar gloednieuwe themagebied. Het heeft daarvoor verschillende planten en bloemen aangekocht bij een gespecialiseerd bedrijf. De blikvanger van dit nieuwe themagebied wordt Kondaa, de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux.

 

Walibi Belgium opent dit jaar de grootste Mega Coaster van de Benelux. Deze achtbaan, die de naam Kondaa heeft gekregen, is gelegen in een nieuw themagebied op een stuk grond dat nog niet gebruikt werd. Het park wordt in 2021 dus een stuk groter. Om dit nieuwe themagebied aan te kleden worden er maar liefst 16.000 exotische planten en bloemen geplant.

De planten en bomen werden besteld bij de firma Van Pelt NV Boom- en Rozenkwekerijen. Het gaat om meer dan 80 verschillende soorten, waarvan 14 uitzonderlijke variëteiten. Het moet het hele gebied een exotische look en feel geven. Hiermee lijkt het nieuwe gebied nauw aan te sluiten met de themazone Exotic World dat naast het nieuwe themagebied ligt.

Kondaa werd ontworpen en gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides en wordt met haar 50 meter hoge lift hill, een lengte van ruim 1.200 meter en een maximumsnelheid van 113 km/u de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux. Daarnaast is het de eerste rollercoaster die een Wall Stall bevat. Dit is een Non-Inverted Cobra Roll. Het is de bedoeling dat de Mega Coaster opent bij de start van het nieuwe seizoen.

 

Ook de testritten zijn nu regelmatig te zien.

 

Foto’s: Walibi Belgium