Management Slagharen kiest voor elektrische auto’s in 2021

Hoewel de Covid-19 pandemie een groot effect had en heeft op de bedrijfsvoering binnen Attractie- & Vakantiepark Slagharen, verliest het park ook de toekomst niet uit het zicht. Met de aflopende leasecontracten voor de dieselauto’s in 2020 was het voor Slagharen een logische keuze om over te stappen op elektrische auto’s. Na uitvoerig onderzoek is de keuze gevallen op de volledige elektrische Kia e-Niro, een zeer duurzame, praktische en veilige auto. Voor de medewerkers was het in het begin even wennen dat de schakelpook ontbrak, maar dat de keuze voor een groene auto ook voor snelheid en stilte zorgt is een grote verrassing. De auto’s vallen zeer in de smaak. Aangezien de aansluiting op het openbaar vervoer in Slagharen niet optimaal is, ontkomt men er niet aan, dat veel medewerkers met de auto naar het werk komen.

 

Slagharen-directeur Dave Storm: “Als attractiepark kunnen en willen wij ons niet onttrekken aan de groeiende milieuproblematiek en willen wij ook ons steentje bijdragen in de overstap naar een duurzamere samenleving. De strijd tegen de klimaatverandering en een verbetering van de luchtkwaliteit zijn belangrijke milieu-uitdagingen waar Slagharen zich niet voor kan en mag afsluiten. Met de huidige overstap naar een elektrisch wagenpark, loopt Slagharen 10 jaar voor op de wettelijke verplichtingen.”

 

Het nieuwe wagenpark, dat uit een tiental auto’s bestaat, is met veel vertrouwen overgedragen door Van Mossel Kia. De Kia e-Niro heeft een reikwijdte van 455 km en kan in 31 minuten opgeladen worden van 10 naar 60%. “Wij zijn blij met de keuze en het vertrouwen in ons en het merk Kia. Uiteraard trots op de levering en als Van Mossel kijken wij ernaar uit om ons partnership in 2021 verdere invulling te geven en elkaar waar mogelijk te versterken,” aldus Frank Daalhuisen, commercieel directeur Van Mossel Kia.

 

 

Ook voor de gasten wil Slagharen haar service uitbreiden. Slagharen is in gesprek met externe partijen om ook voor haar gasten een laadmogelijkheid te bieden. Hiermee laat Slagharen naast eerdere initiatieven stappen naar een bewuste bedrijfsvoering zien.

 

In 2020  stapte Slagharen in dit kader al over op duurzaam geproduceerde Fairtrade koffie van Puro en werd het gastronomische aanbod op diverse punten gezonder en eerlijker samengesteld. Tevens maakt het externe schoonmaakbedrijf Fonville schoon met duurzame milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Een goed bewijs ervoor, dat verhoging van de duurzaamheid op vele gebieden mogelijk is.