Bouwer in de kijker: Brogent Technologies Inc.

Het bedrijf Brogent Technologies Inc. is gespecialiseerd in interactieve attracties. Men bouwt er bijvoorbeeld Flying Theatres, zoals we die kennen van Voletarium in Europa-Park. Het bedrijf is gevestigd in Taiwan en werd opgericht in 2001.

 

Het Taiwanese bedrijf Brogent Technologies Inc. werd in 2001 opgericht en ging zich specialiseren in op media gebaseerde interactieve attracties. Deze attracties maken steeds gebruik van beeldschermen en een soort simulator. Hierdoor wordt het gevoel gecreëerd dat je volledig opgaat in het verhaal.

 

I-Ride

De I-Ride is een attractie die de laatste jaren aan populariteit groeit. Brogent mocht in Europa al drie exemplaren leveren. Een van die exemplaren kennen we als Voletarium in Europa-Park, een ander als This Is Holland in Amsterdam. Een derde exemplaar staat in het Spaanse Ferrari Land onder de naam Flying Dreams.

Bij dit type attractie wordt gebruikt gemaakt van stoeltjes die bevestigd zijn aan een bewegende constructie, die voor een bolvormig scherm geplaatst is. Wanneer de rit begint beweegt de constructie voorwaarts en gaan de stoeltjes meebewegen met de bewegingen van de film. Hiermee wordt de illusie gewekt dat je over een bepaald landschap zweeft. Hier en daar lijkt het zelfs dat je in botsing komt met de objecten uit de film, wat voor een spannende rit kan zorgen.

 

 

D-Ride

De D-Ride is een interactieve Darkride Shooter attractie. Men neemt plaats in rijdende wagentjes die je van scene naar scene voeren. De scenes spelen zich telkens af op grote schermen. De wagentjes kunnen zowel via een geleidende track bewegen als volledig trackless.

 

 

V-Ride

De V-Ride neemt je mee voor een vlucht in een luchtballon. Een grote constructie met een hangende cinemazaal beweegt zachtjes op en neer als een luchtballon. Rondom de constructie zijn grote schermen, die een bepaalde film tonen.

 

T-Ride

De T-Ride neemt je mee naar de prehistorie. De gasten nemen plaats in een jeep die omringd wordt door grote schermen, waarop beelden getoond worden van dinosaurussen die je aanvallen. Om het 3D-effect hiervan te benutten wordt gebruik gemaakt van 3D-brillen. Het voertuig zelf staat op hydraulische cilinders die er voor zorgen dat de jeep meebeweegt in de aanvallen of tijdens het rijden.

 

 

Q-Ride

De Q-Ride neemt je mee voor een onderwateravontuur. De bewegingssimulator zal zo bewegen dat je het gevoel hebt tussen de vissen te zwemmen. Voor de beelden tijdens de rit wordt in deze attractie geen gebruik gemaakt van schermen maar van Virtual Reality brillen.

 

 

Bron en foto’s: Brogent Technologies Inc.