Landal De Lommerbergen investeert fors in vernieuwingen

De Nederlandse vakantieparken groep Landal GreenParks is fors aan het investeren in haar park De Lommerbergen in Reuver. Niet alleen werd er gewerkt aan een nieuwe winkel, ook een nieuwe indoor speeltuin, snackbar en sportveld openen de deuren. Daarnaast werd het subtropisch zwembad volledig vernieuwd, met onder andere ook nieuwe glijbanen, maar ook de bungalows werden vernieuwd en aangepast voor de toekomst.

 

Vakantiepark Landal De Lommerbergen in het Nederlandse dorp Reuver heeft een vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion in gebruik genomen. Ook het nieuwe Indoorspeelparadijs werd opgeleverd. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat op dit moment echter nog niet in gebruik worden genomen. Gasten kunnen wel gebruik maken van een nieuwe snackbar, een multifunctioneel sportveld en een vernieuwd Avontureneiland.

In februari volgend jaar heropent het Subtropisch Zwemparadijs, uitgebreid met twee spectaculaire waterglijbanen. Alle vernieuwingen en uitbreidingen maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat in 2019 startte en in 2021 moet worden afgerond. In totaal wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van bungalows en faciliteiten.

Landal De Lommerbergen, prachtig gelegen in de natuur van Nederlands Limburg, is één van de eerste grote vakantieparken in Nederland en vierde twee jaar geleden haar vijftigste verjaardag. Om het park klaar te maken voor de volgende levensfase is er een masterplan ontwikkeld.

 

Renovatie bungalows

In 2019 is Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 502 bungalows, een proces dat tot eind 2021 doorloopt. In groepjes van zes worden de bungalows in vijf weken tijd aangepakt, waarna ze weer in de verhuurlijst komen. Dat proces gaat gestaag door, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie, want dan is alle capaciteit nodig voor parkgasten. 

General Manager Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen: “Eind december hebben we bijna 300 bungalows gerenoveerd. Daar zijn ook nieuwe, gethematiseerde bungalows aan toegevoegd, zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. Deze bungalows sluiten volledig aan op de belevingswereld van kinderen. De kinderbungalows beschikken onder andere over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer. Aangezien deze bungalow een goedlopend product is, verdubbelen we nu bijna het aantal kinderbungalows.”

 

Indoorspeelparadijs en meer

De Park Plaza krijgt een volledige make-over. Het nieuwe Indoorspeelparadijs biedt 100 m2 meer kinderspeelplezier dan voorheen. De vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion is vandaag heropend en de nieuwe snackbar is in gebruik voor afhaal, evenals het Avontureneiland, waarvan beide speeltuinen werden voorzien van nieuwe toestellen met o.a. elementen van water.

Alles is in het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel waar Reuver in gelegen is. Ook is er een Sports Arena aangelegd, een multifunctioneel sportveld compleet met een Sutu (interactieve voetbalmuur), Soccer 44, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld en multispeelveld.

 

Subtropisch zwemparadijs

In september 2020 werd gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe, spectaculaire Subtropische Zwemparadijs, dat op 12 februari 2021 opent. Er komen twee nieuwe glijbanen: een cone glijbaan en een duoracer voor kinderen en volwassenen. Glaser: “We krijgen niet alleen nieuwe glijbanen, maar ook worden tegelwerk, verlichting, decoratie en beplanting aangepakt, evenals de ligweide. Op 4 januari gaat het zwembad leeg en is dan gesloten t/m 11 februari, zodat alles geïnstalleerd kan worden.”

 

Vernieuwingen in 2021

Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het Grand Café, het buitenterras, de restaurants, midgetgolfbaan, het Fun House, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Tijdens deze werkzaamheden wordt de overlast voor gasten zoveel mogelijk beperkt. 

General Manager Marcel Glaser: “De gemeenteraad van Beesel heeft unaniem akkoord gegeven voor de investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt bij ons in het receptiegebouw op het park. Daar zijn we bijzonder trots op! Het geeft gasten de gelegenheid zich nog beter te informeren over wat er in de mooie omgeving van het park te zien en te beleven is. Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”

 

Maatregelen

In Nederland zijn alle parken en campings van Landal GreenParks geopend. Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen zijn de ParkShop, Fietsverhuur en de Take-Away/snackbar geopend. Ook worden aangepaste Fun & Entertainment activiteiten aangeboden. Genieten van de natuur en sporten in de buitenlucht is overal toegestaan.

 

 

Bron & foto’s: newsroom.landal.com