Glijbanen Plopsa Station Antwerp worden afgebroken

De werken bij Plopsa Station Antwerp zijn volop bezig. Deze week is men begonnen met het ontmantelen van de grote glijbanen, die nog een wereldrecord behaalden. Later zullen heel wat nieuwe attracties geplaatst worden en wordt alles overgoten met een Studio 100-sausje.

 

De werken aan het zesde Belgische Plopsa-park zijn nu volop bezig. Studio 100 zal zo’n 5 miljoen euro investeren om het park te vernieuwen. Heel wat van de oude stripfiguren uit het Comics Station‑tijdperk zullen kunnen blijven, maar een Plopsa-park zonder de nodige Studio 100-figuurtjes is natuurlijk uitgesloten. Momenteel is men bezig met de ontmanteling van de grote glijbanen, die via een online veiling verkocht werden.

 

Wat te verwachten?

Comics Station Antwerp werd in april 2017 geopend door voormalig Studio 100-medewerkers Wim Hubrechtsen, Jeroen Jespers en Mark Kiekens. Het was een indoorpretpark dat in het teken stond van de Belgische stripfiguren. Er waren echter financiële problemen die zo hoog opliepen dat het park sloot in 2019. Op 23 december maakte de Plopsa Group bekend het pretpark te hebben overgekocht. Eind 2021 moet het indoorpark heropenen als Plopsa Station Antwerp.

Eén van de nieuwe attracties zal een frisbee attractie worden van de Italiaanse fabrikant Moser Rides in een Piet Piraat thema. Daarnaast zullen er ook een Mega Mindy fietsmolen en een Bumba kikkermolen, beide van Zamperla, verschijnen. De tv-serie Super Wings krijgt een in hun stijl aangeklede vliegtuigmolen en ook stripfiguur Jommeke krijgt zijn eigen carrousel, nadat zijn attractie met de vliegende bol gesneuveld is.

Er zijn ook nog plannen voor botsauto’s in K3-stijl, een Wicky de Viking vrijevaltoren en een Mega Mindy fotopunt. De attracties van Suske & Wiske, Urbanus en Lucky Luke blijven bestaan en de speeltoestellen krijgen een Maya de Bij uiterlijk. De darkride rond de smurfen krijgt een kabouter Plop-thema. De huidige souvenirwinkel zal gebruikt worden als kantoorgebouw, ergens anders in het park komt een nieuwe winkel.

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Tristan Indigne)