Glijbanen Plopsa Station Antwerp verkocht voor 12.000 euro

Onlangs werden de glijbanen van het voormalige indoorpark Comic Station Antwerp te koop gezet door de Plopsa Group, die het park overnam. De verkoop verliep via het online veilingplatform van Vavato. Ondertussen werd de veiling afgerond.

 

Plopsa nam het indoorpark Comics Station Antwerp over in 2019 over, aangezien dit park, dat amper twee jaar oud was in zware papieren zat. Het werd al snel duidelijk dat de Plopsa Group dit park meteen ook ging aanpassen en verbeteren, waardoor er geen plek meer was voor de duo glijbaan die een centraal plekje had.

De hoogste glijbaan van de twee was volgens de eerste eigenaar de grootse indoorglijbaan ter wereld. Mega Twister is een 21,6m hoge glijbaan. De tweede glijbaan Maxi Twister is  10,70 meter hoog. De glijbanen werden gebouwd door het Duitse bedrijf Atlantics Slides.

Ondertussen blijken de glijbanen een nieuwe eigenaar gevonden te hebben. Het startbedrag werd bepaald op 5000 euro, afgeklokt werd er op 12.000 euro. Wie de koper precies is, is momenteel niet geweten. Maar deze zal wel een slordige €16.988,40 mogen neertellen, want bovenop het geboden bedrag komen nog de nodige BTW kosten.

Nog volgens de veilingsite zullen de glijbanen vanaf januari afgehaald kunnen worden, wat er op wijst dat de werkzaamheden voor de afbraak van deze attractie spoedig van start zal gaan.

 

Heropening

De heropening van het park staat gepland voor eind 2021. Plopsa investeert zo’n vijf miljoen in nieuwe attracties en nieuwe aankleding.

 

Bron: Vavato

Foto: Plopsa