Vakantiepark De Kuilart opent twee nieuwe glijbanen in 2022

Vakantiepark De Kuilart opent in 2022 twee nieuwe glijbanen en een waterspeeltuin van de Nederlandse fabrikant Van Egdom. De twee glijbanen zullen een Crazy Cone en een Tube 800 zijn. Met deze nieuwigheden hoopt het vakantiepark een hoop nieuwe bezoekers aan te trekken.

 

De Crazy Cone wordt zeker een van de nieuwe hoofdattracties van Vakantiepark De Kuilart. Naast het feit dat de glijbaan erg cool oogt, is de glijbeleving ook heel bijzonder. Maximaal vier bezoekers per keer glijden in banden van de glijbaan af. Eerst gaan de bezoekers door een buis waarna ze in een grote trechter komen. Eenmaal in de trechter glijden de bezoekers krachtig heen en weer om vervolgens nog een klein laatste stukje glijbaan te hebben. De Crazy Cone heeft een capaciteit van 350 mensen per uur. De glijbaan is van hetzelfde type als Triton die opende in 2017 in het Tikibad in Duinrell.

 

In tegenstelling tot de Crazy Cone richt de Tube 800 zich op een snelle ervaring. Hier gaan de bezoekers al liggende door de buis, ditmaal zonder band. Net zoals de Crazy Cone zal de Tube 800 gebouwd worden door de Nederland fabrikant Van Egdom. Hoe snel de glijbaan zal gaan is nog niet geweten, maar de focus zal zich hier op snelheid liggen. Of er lichteffecten tijdens de rit toegevoegd zullen worden is evenmin geweten.

 

Bron: themepark-central