Oost-Europa: Deel 11 – Twinpigs, rodelen & kermis

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Twinpigs:

Twinpigs is een klein mooi gethematiseerd pretparkje in cowboy-indianen-western stijl. Vooral het eerste gedeelte van het park in de mainstreet gaf een erg goede westernsfeer weg. Verder in het park heb je dan verschillende attracties. Er is ook een gedeelte waar je een hindernissen parcours hebt en waar je het leven van de indianen kan gaan ontdekken. Het park heeft ook een achtbaan met Family Coaster, een achtbaan met de Big Apple lay-out gebouwd door SBF Visa Group. Er was een grote waterattractie in aanbouw die waarschijnlijk de blikvanger van het park zal worden, want die zag er erg groot uit! 

Lunapark Szczyrk:

Lunapark Szczyrk is een kermis die uitgebaat wordt door de Tsjechische exploitant Dominik Hanuš. Wij kwamen voor de Green Dragon, een achtbaantje met een ovaal als lay-out. Verder kunnen bezoekers hier trampolines, draaimolen, zwanenmolen, botsauto’s en springkastelen komen ontdekken.

Góra Żar:

Góra Żar is een echte toeristische locatie. Je moet eerst met een speciaal liftsysteem boven op de top van de berg raken. Hier is een extreem korte alpine coaster te vinden die als compensatie wel een erg mooi uitzicht heeft. De alpine coaster heeft de naam Tor Saneczkowy en werd gebouwd in 2007 door Wiegand. De lengte is amper 374 meter lang wat leidt tot een parcours met letterlijk twee bochten.