Attractiepark Rotterdam strikt nostalgische achtbaan

Er kwam vandaag onverwacht nieuws naar buiten vanuit Attractiepark Rotterdam. Het toekomstige Nederlandse pretpark heeft namelijk een echte achtbaanklassieker op de kop weten te tikken. Het gaat om een Wildcat van de Duitse fabrikant Schwarzkopf, een echt succesmodel dus.

 

Attractiepark Rotterdam heeft vandaag via sociale media bekendgemaakt dat er een achtbaan naar het park zal komen. Wat het allemaal nog leuker maakt is dat het gaat om een echte achtbaanklassieker, namelijk een Wildcat van de voormalige en legendarische fabrikant Schwarzkopf. De Wildcat is een geliefd achtbaanmodel bij rollercoasterfans. Zij zijn dan ook erg verheugd dankzij dit nieuws.

Schwarzkopf was een van de belangrijkste achtbaanfabrikanten in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Schwarzkopf bouwde onder andere de allereerste moderne achtbaan met een verticale looping ter wereld in 1976 met New Revolution in Six Flags Magic Mountain. De fabrikant bouwde ook verschillende grote reizende achtbanen zoals Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld die maar liefst 5 keer overkop gaat.

Aangezien de befaamde ingenieur Anton Schwarzkopf overleed in 2001, en dat zijn bedrijf al 20 jaar niet meer bestaat, wordt de achtbaan van Attractiepark Rotterdam uiteraard geen nieuw exemplaar. Waar deze attractie precies vandaan komt is momenteel nog niet bekend. Wanneer Attractiepark Rotterdam zal openen is eveneens nog onduidelijk. De werken aan het pretpark gingen van start in 2016.

De bouw van het pretpark kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Attractiepark Rotterdam