Schwarzkopf Bayern Kurve gespot bij Knoebels Amusement Resort

Het lijkt er op dat het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Resort een oude Schwarzkopf klassieker nieuw leven zal inblazen. Er is immers een Bayern Kurve aangekomen op de parking van het pretpark. Knoebels is de thuishaven van verschillende historische attracties.

 

Op de parkeerplaats van het Amerikaanse pretpark Knoebels Amusement Resort is een Bayern Kurve gespot. Dit type attractie werd gebouwd door de voormalige legendarische fabrikant Schwarzkopf. De modellen die nog overblijven, zijn ondertussen verspreid geraakt over heel de wereld.

Waar het model van Knoebels Amusement Resort vandaag komt, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat het om de Bayern Kurve van het voormalige Fun Spot Park in de Amerikaanse staat Indiana dat in 2008 de deuren sloot.

Waarom de attractie op de parking van het park ligt, wil het pretpark nog niet vertellen. Maar de kans lijkt dus groot dat Knoebels deze klassieker nieuw leven wil in blazen. Het park redde in het verleden al meerdere nostalgische attracties.

 

Knoebels kreeg wereldwijde aandacht van de pretparkfans toen het in 2013, 7 jaar na de start van de bouw, een houten bobslee achtbaan opende met Flying Turns. Een attractietype dat vroeger veel bestond, maar die al tientallen jaren was uitgestorven. Het is vandaag de dag nog steeds de enige operationele houten bobslee achtbaan ter wereld, wat het een van de meest unieke attracties ter wereld maakt.

 

 

Bron en Foto: Phoenix Phall Phulfest at Knoebels