Al heel wat rotspartijen gebouwd bij VelociCoaster in Universal Studios Islands of Adventure

Universal blijft druk verder werken aan de nieuwe multi-launch coaster VelociCoaster in Universal Studios Islands of Adventure. Deze achtbaan staat in het teken van Jurassic World en moet openen tegen de zomer van 2021. Ondertussen is men volop bezig aan de thematisering van de rollercoaster.

 

Universal Studios Islands of Adventure blijft druk verder werken aan VelociCoaster, de nieuwe blikvanger van het park. Het wordt de snelste en hoogste gelanceerde achtbaan in Florida en zal twee jaar na de andere grote gelanceerde achtbaan, Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, openen in 2021. De Harry Potter achtbaan is een zeer grote gelanceerde familie achtbaan die snelheden tot 80 km/u bereikt en maar liefst 7 lanceringen telt, terwijl Jurassic World achtbaan nog hoger en sneller is en wel overkop zal gaan.

VelociCoaster bevat enkele indrukwekkende statistieken. Zo is de rollercoaster 47,2 meter hoog en zal deze snelheden behalen tot 112,7 km/u. Tijdens de rit van 1432,6 meter zullen de bezoekers 4 keer overkop gaan en worden met twee LSM-lanceringen tot snelheid gebracht. De spectaculairste momenten tijdens de rit worden de 80° drop, de 47,2 meter hoge Top Hat en een Zero-G Roll over het water van maar liefst 30,5 meter. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides.

Ondertussen is het laatste trackdeel al een tijdje geleden geplaatst en is Universal nu bezig met de thematisering rond de achtbaan. De achtbaan komt namelijk volledig in het teken van Jurassic World te staan. Onder andere heel wat rotspartijen zijn aangelegd, die verdacht veel lijken op de rotspartijen van Taron in Phantasialand. Ook zijn er al enkele dinosaurussen geplaatst.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: bioreconstructie