Oost-Europa: Deel 14 – Rabkoland

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Vandaag zouden we na een week toeren in Polen het land gaan verlaten, maar eerst bezochten we nog twee Poolse bestemmingen in het zuiden van het land, net voor de grens met Slovakije.

 

Rabkoland:

Ik had nog nooit letterlijk door de plaatselijke markt moeten rijden om tot op de parking van een pretpark te moeten komen, maar deze primeur was nu voor Rabkoland. Op de foto’s kan u ook de markt aan de rechterkant zien en de ingang van het park op de linkerkant, een hele beleving moet ik zeggen! Rabkoland is een klein charmant pretparkje met heel wat theming en met een echt pretparkgevoel, het gaat hier dus zeker niet om een permanente kermis zoals je die wel vaker en deze contreien tegen komt. Het park verraste ons op een positieve manier al was het natuurlijk de achtbaan waarvoor we speciaal tot hier kwamen. Er staan er eigenlijk 2, maar eentje is zo klein dat je deze onmogelijk kan doen, zelf voor de meeste kinderen is dit al een echt probleem. Het gaat om Wiking Coaster, een Kiddy Racer van Gerstlauer. De achtbaan waarvoor we wel kwamen is Kopalnia Złota, een Junior Coaster van het Italiaanse D.P.V. Rides, die helaas een iets minder soepelere rit weggaf.

Czorsztyn-ski Kluszkowce:

Bij Czorsztyn-ski Kluszkowce vinden we de alpine coaster Kolejka Górska. Deze werd gebouwd in 2001 door de Duitse fabrikant Wiegand. De alpine coaster is 700 meter lang. Het was de laatste stop voor ons in Polen voor we later op de dag de grens zouden oversteken met Slovakije.