Op stap in Zuid-Frankrijk deel 17: Walibi Rhône-Alpes

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Régie des Saisie:

In Régie des Saisie bevindt zich de alpine coaster Mountain Twister. Deze werd gebouwd in 2009 door de Duitse fabrikant Wiegand. De alpine coaster heeft een lengte van 770 meter.

Walibi Rhône-Alpes:

Ik ben voor het eerst in Walibi Rhône-Alpes geweest in 2016, met de opening van de houten achtbaan Timber. Toen heb ik een leuke dag beleefd, en dus vijf jaar later kwam ik dan ook met plezier terug om de gelanceerde looping coaster Mystic uit te testen die in 2019 opende in het park.

Mystic werd gebouwd door Gerstlauer en is van het type Infinity Coaster. Deze heeft een hoogte van 31 meter en behaalt een snelheid van 85 km/u. Er zijn drie inversies op het parcours van 575 meter, waarvan een deel van het parcours ook achterwaarts wordt afgelegd. Een zeer leuke baan en een erg mooie aanwinst voor het park!

De tweede belangrijkste achtbaan van het park is Timber, een houten achtbaan van The Gravity Group die bescheiden statistieken heeft, maar wel een fijne rit weggeeft die zowel de jongere kinderen als de tieners kan bekoren.

De andere drie rollercoasters zijn EqWalizer, een Vekoma Boomerang Coaster die de bezoekers zowel drie keer voorwaarts als drie keer achterwaarts overkop laat gaan, Woodstock Express, een Wilde Muis achtbaan van Zamperla en Coccinelle, een Zierer Tivoli Large.

Naast de achtbaan heb je nog een rapid river (ronde bootjes), een log flume (de boomstammetjes), een vrijevaltoren, een starflyer, een leuk gethematiseerde bootjesrondvaart, een fietsjesmolen, een piratenschip en natuurlijk mag de Air Boat, een gloednieuwe attractie van Zamperla, niet vergeten worden.

Walibi Rhône-Alpes heeft ook een waterpark dat in het park ligt en bij de prijs is inbegrepen. Helaas was het waterpark gesloten wegens COVID-19. Verder viel het me erg op dat de nieuwe zone rond Mystic enorm mooi was gethematiseerd. Het niveau van de theming ligt er erg hoog!