Ook de Banana Roll staat overeind in Plopsaland De Panne

De bouw van de Extreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne gaat hard. Nadat het hoogste punt van de baan werd geïnstalleerd staat nu ook de zogenaamde Banana Roll overeind. De achtbaan zal in 2021 geopend worden en wordt een dubbele Europese primeur en wereldrecordhouder.

 

Een nieuwe zondag, een nieuwe video uit De Panne. In de wekelijkse update die het park naar buiten brengt zien we bij de bouw van Time Traveler het hoogste punt bereikt worden. Hierna volgt de outside banked turn en de spectaculaire cliffhanger drop. Wie goed kijkt ziet dat ook de zero-G roll en de tweede launch-sectie, die later op het parcours volgen, op hun plaats staan.

 

Daarnaast bracht Coaster Kings enkele foto’s naar buiten. We zien daarop dat ook de Banana Roll inmiddels geplaatst is. Deze inversie start met een heuvel die aan de top een bocht heeft die zover doordraait dat de trein overkop gaat tot een positie van 180 graden. Hierna draait de track in de tegenovergestelde richting zover dat de bezoekers terug in een normale positie hangen. De totale beweging lijkt op een soort van s-bocht die overkop gaat.

Het volgende element dat op de parking ligt te wachten is de verticale looping. De omvang van het hele project wordt steeds duidelijker. Wandelen in het park zal nooit meer hetzelfde zijn.

In een interview met de krant Het Laatste Nieuws liet Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, weten dat Plopsaland De Panne mikt op 1 juli als openingsdatum. Wie niets wil missen en/of het volledige project in detail eens wil bekijken kan terecht op deze pagina.

 

Video: Plopsaland De Panne // Foto’s: Coaster Kings