Op stap in Zuid-Frankrijk deel 15: Nestor Le Castor & Parc Spirou Provence

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Nestor Le Castor:

Voor ons bezoek aan Parc Spirou Provence trokken we eerst nog naar het in de buurt gelegen kajakoord Nestor Le Castor (vrij vertaald naar het Nederlands: Nestor De Bever). De achtbaan, die er nog maar enkele weken stond, werd een paar dagen voor ons bezoek ontdekt door Franse rollercoastervrienden en dus konden we niet anders dan hier een kijkje te gaan nemen als allereerste bezoekers van Coaster-Count.

Het kajakoord heeft enkele attracties neergezet om de kinderen bezig te houden net voor of na het kajakken. Een van de attracties is de spiksplinternieuwe achtbaan Roller Castor, waar de naam van de achtbaan een woordspeling is met de naam van het park. Het gaat hier om een achtbaan met de Big Apple lay-out, gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group.

Piratland:

Piratland is een klein pretparkje met enkele attracties en ligt in de buurt van Parc Spirou Provence. Het park heeft één achtbaan. Deze heeft de naam Train de la Mine en het is een Single Helix coaster van SBF Visa Group. Naast de achtbaan zijn er nog enkele andere kinderattracties terug te vinden.

Parc Spirou Provence:

Parc Spirou Provence is een jong pretpark dat haar poorten openende op 16 juni 2018 en volledig in het teken staat van de stripfiguur Spirou. Het park is mooi gethematiseerd, bevat verschillende leuke attracties en heeft een mooi toekomstperspectief. Echter heeft het park twee minpunten waarvan ik er eentje echt niet kan begrijpen. Het park heeft een veel te hoge toegangsprijs in vergelijking met het aantal attracties die er staan. Gelukkig zijn de attracties die er staan wel erg leuk! Het grootste negatieve punt is dat er in dit park 0,0 schaduwvoorzieningen zijn gemaakt en dat het een grote betonvlakte is. Dit kan gewoon echt niet in een park waar het bijna heel het jaar door rond de 35 graden is. Bezoekers smelten gewoon weg tijdens hun bezoek. Nochtans kan dit probleem vrij eenvoudig worden opgelost door enkele bomen te planten en de wachtrijen van schaduw te voorzien. Dit hoeft niet eens veel geld te kosten. Ik hoop dat het park dit punt snel aanpakt want het potentieel is er om echt uit te groeien tot een erg goed pretpark.

Goed, genoeg gepraat over de schaduw in het park, of beter gezegd het gebrek eraan. Parc Spirou Provence heeft vier rollercoasters. De kleinste is En avant Seccotine, dit is een Force Zero achtbaan gebouwd door Zierer en deze werd van leuke theming voorzien. Een iets grotere achtbaan is de familiecoaster Wanted Dalton, een Force Two gebouwd door Zierer. De achtbaan is niet zo erg groot, maar geeft wel een erg soepele en fijne rit weg!

De twee grootste achtbanen van het park zijn Spirou Racing, dit is een ESC 535 coaster die ook gebouwd werd door Zierer. Ook deze achtbaan geeft een erg fijne rit weg en is een goede attractie voor het park. De laatste achtbaan is Nid des Marsupilamis, een Roller Ball coaster die voor de verandering gebouwd is door Ride Engineers Switzerland. Een grappige achtbaan die vooral uniek is in de regio en die zich onderscheidt van de andere achtbanen in het park.

Verder biedt het park nog een goede vrijevaltoren aan met draaiende bakjes, waardoor je een mooi uitzicht krijgt over het park. Eerst ging dit nog over een kermisexemplaar, maar het park kocht wegens het succes ervan een volledig nieuwe aan bij de fabrikant zelf en voorzag deze ook van leuke thematisering.

Ook de wildwaterbaan was erg leuk. Het parcours was misschien wel kort, maar er zat een leuke lift in, toffe theming en een leuke drop. Ohja, deze attractie had dan wel een wachtrij die voorzien was van schaduw, het kan dus blijkbaar toch!

Meer attracties vinden we terug met een Zamperla Air Race, een Zierer Star Shape, zweefmolen, carrousel, bloemenmolen en een aantal schermattracties. Ik vermoed dat het hier ging over een 4D-film en dergelijke, maar deze hebben we niet uitgeprobeerd.