Ook bouwwerken Majaland Praha van start gegaan

De bouwwerken voor Majaland Praha, het Plopsa-pretpark in de Tsjechische hoofdstad Praag, zijn van start gegaan. Dat kan onze redactie als eerste onthullen. De opening van het indoorpretpark is gepland voor het najaar van 2021.

 

Vorige week kon u op onze website al lezen dat de bouwwerken van start zijn gegaan voor Majaland Warsaw, het tweede Poolse pretpark dat komt te liggen in de hoofdstad Warschau naast het al bestaande Majaland in Kownaty. Dit indoorpretpark moet de deuren openen in de lente van 2022 en wordt het derde Plopsa-pretpark in Oost-Europa.

Maar door dit nieuws zouden we bijna vergeten dat er ook nog een ander groot project op de planning staat. Namelijk Majaland Praha in de Tsjechische hoofdstad Praag. De bouwwerken gingen onlangs van start en dit nieuws kan onze redactie als eerste onthullen. Meer nog, het is de bedoeling dat dit indoorpretpark al volgend jaar zal openen. Men hoopt nog steeds om de geplande opening in het najaar van 2021 te kunnen halen.

 

Voor het Majaland in Praag slaan verschillende partijen de handen in elkaar. De eerste lokale speler is de TNI Group, een van oorsprong vastgoed- en investeringsbedrijf dat zich vooral focust op de ontwikkeling van leisure-activiteiten. TNI sloot met Plopsa een licentieovereenkomst af voor de bouw van indoorpretparken en het gebruik van de Studio 100-figuren in Tsjechië.

De tweede partij, tevens hoofdinvesteerder van het project, is de investeringsgroep KAPRAIN. De groep is verantwoordelijk voor heel wat investeringsprojecten in de regio en is onder andere eigenaar van ijshockeyclub HC Sparta Praha. Eén jaar geleden opende KAPRAIN het grote outlet shoppingcenter Premium Outlet Prague Airport, het is op diezelfde site dat het nu zal uitbreiden met het nieuwe indoorpretpark. Plopsa zelf zal zich in de eerste fase vooral focussen op de coördinatie en de opvolging van het bouwproces en later op de operationele opstart en advies tijdens de exploitatie.

Majaland Praha wordt het allereerste echte themapark van Tsjechië. Dit concept bestaat in het land momenteel niet. Er zijn wel heel wat kermissen in het land en er is 1 klein pretpark in het zuidwesten van het land, vlak bij de Oostenrijkse grens, maar dit is geen themapark en heeft geen grote attracties. Majaland Praha wordt dus echt uniek voor het land en een belangrijke investering voor de vrijetijdsector.