Nigloland geeft concept-arts vrij van indrukwekkende Krampus Expedition

Het Franse pretpark Nigloland pakt volgend jaar uit met de nieuwe achtbaan Krampus Expedition. Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Mack Rides. Vorige week lekte al enkele spectaculaire concept-arts uit en nu heeft Nigloland de volledige collectie aan concept-arts vrijgegeven.

 

Krampus Expedition wordt een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack zullen razen alsook zullen varen over het water. Vorige week plaatste Nigloland kortstondig een indrukwekkende concept-art online, maar al snel werd deze verwijderd. Nu heeft het park een video online geplaatst van de nieuwe attractie tezamen met een hele hoop interessante concept-arts.

Het verhaal neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

 

Op de concept-arts zien we het gigantische monster Krampus waar de boot zal doorrazen. Naast de afbeelding die vorige week al gelekt werd, zien we nu het beeld vanuit allerlei hoeken en kanten. Ook krijgen we een kijk op het stationsgebouw, decoratie-elementen, het logo, de boten en de volledige lay-out van de achtbaan.

De achtbaanrit zal starten bij het stationsgebouw. Daar zal het treintje een bocht van 180° nemen om tot bij de liftheuvel uit te komen. Na de liftheuvel volgt een gedraaide 360° drop naar beneden die overgaat in een Twisted Airtime Hill. Daarna komt een opwaartse bocht, tot het tweede hoogste punt van de achtbaan. Vervolgens komt er de grootste drop van de rit, in een tunnel onder de grond, waarna nog een airtimeheuvel volgt. Als finale is er een gigantische drop in het water waarbij het treintje als een boot op het water zal varen. Na de boottocht komen de bezoekers terug aan in het station.

Voor de bouw van de attractie is een budget van 12 miljoen euro voorzien. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Nigloland