Mountain Innovations stelt met Mountain Tower een nieuw concept voor

Het bedrijf Mountain Innovations stelde onlangs met Mountain Tower haar nieuwste concept voor. Men bouwt hiermee een vrijevaltoren die als thema een dennenboom krijgt die zo past in de natuur van de Alpen.

 

Het jonge bedrijf Mountain Innovations kwam kortgeleden tot leven door een samenwerking tussen Zierer en Stahl-Hacksteiner-Metall GmbH. Dit laatste bedrijf bouwde in het verleden enkele Rollbob rodelbanen, die een beetje te vergelijken zijn met de Alpine Coasters die Wiegand bouwt. Door deze samenwerking werd nu door het Mountain Innovations een nieuw concept gelanceerd met de Mountain Tower.

Visueel doet de familieattractie denken aan een gigantische dennenboom met een gondel aan de stam. Zo past dit perfect in een bosrijke omgeving, die vaak terug te vinden is bij parken met Alpine Coasters. Voor de basis van deze attractie gebruikt men de alombekende vrijevaltoren van Zierer, die al ronddraaiend omhoog gaat en zo een uitzicht biedt op de omgeving. Tijdens de rit kan je ook meerdere malen een vrijeval ervaren.

 

 

Bron en foto: Mountain Innovations