Het jaar 2020 door de ogen van: Themeparkfreak Dimitri

2020: Een jaar dat velen van ons nooit meer zullen vergeten. Het jaar waarin we voor vele maanden praktisch opgesloten zaten in onze woningen, met amper contact met vrienden of familie. Maar zelfs in dit rampzalige jaar zijn er toch zoals steeds een paar momenten die bij zullen blijven, die toch ook in dit corona-jaar een glimlach op ons gezicht weten te toveren. In deze reeks bekijken we even wat die momenten geweest zijn bij enkele van onze teamleden voor het pretparkjaar 2020.

 

Dimitri

Het is een raar jaar geweest. Een jaar waarin veel gepland was, maar vooral heel veel uitgesteld en afgelast geweest is. Toch zijn er ook dit jaar enkele momenten die ik niet snel zal vergeten. Nadat Lies en ik vorig pretparkjaar afsloten op 22 december 2019 in Europa-Park, openden we het terug voor ons in februari met een tripje naar Disneyland Parijs samen met enkele vrienden. Alhoewel we een Disneyland jaarpas hebben beseften we niet op dat moment dat het niet alleen de eerste keer, maar ook de laatste keer een bezoekje aan Disney in 2020 ging worden. Toch hebben we er dan ook zo hard van genoten! Op 9 maart kwamen de eerste treindelen van Max & Moritz toe in de Efteling en daar was ik, samen met Bob & Nathan aanwezig. We hadden veel plezier met alle andere aanwezigen, maar toen hing het coronaspook al in de lucht. Amper 9 dagen later stond onze hobby “on hold” en was het afwachten wanneer er weer wat mogelijk was…

Uiteindelijk was het zover in juni, alle maatregelen waren genoeg versoepeld en dan gingen we samen met onze vrienden Evy & Niels en hun 2 kindjes op 20 juni naar de Efteling. Toen hun oudste, Julian, voor het eerst in de achtbaan mocht, Max & Moritz, was hij eerst een beetje overweldigd. Desondanks toen hij eraf kwam zag je zijn gezichtje glunderen. Hij wilde onmiddellijk nog eens een rondje doen! Dat gezichtje vergeet je niet snel! En ook de jongste beleefde zijn eerste pretparkplezier in de Piranha! Dat was genieten geblazen na die lange lockdown.

 

Deze zomer opende Bellewaerde hun nieuwe coaster Wakala en ook hier waren we aanwezig. Samen met Bert, Jonathan en Nathan kon ik deze coaster beleven. Doordat het park verder uitgestorven was, waren er ook een paar katten in het park aanwezig! Deze 2 lieverds kwamen maar al te graag wat aandacht opeisen!

 

In juli drong een bezoekje aan ons thuispark, Walibi Belgium, zich op nu ook de parken in België mochten heropenen. Wat later brachten we ook een bezoekje aan Bellewaerde Aquapark met ons tweetjes. Later die maand kwam er een verlengd weekend aan en met de Belgische feestdag beloofde het druk te gaan worden in de parken hier in de buurt. We besloten dan met een klein hartje naar Duitsland te gaan en de gok te wagen. Dat is zeer goed uitgedraaid, want we hadden een zeer rustige dag in Eifelpark en we konden nog twee extra rodelbanen doen in de buurt! Dit was dan ook de eerste keer dat Lies een rodelbaan zou gaan doen en het was zeker niet de laatste keer dit jaar!

In september hadden we normaal gezien onze langverwachte reis naar Orlando gepland, maar dit is logischerwijs niet kunnen doorgaan. We zijn er dan maar kort op uit getrokken. Eerst voor een korte 3-daagse naar Center Parcs samen met mijn beste vrienden en mijn petekindje.

Hierna was het tijd voor een iets langere trip. We waagden ons, na de geslaagde uitstap in juli, aan een twee weken durend tripje door Duitsland. Hier bezochten we zowel nieuwe als reeds bekende parken zoals Europa-park & Rulantica, Tripsdrill, Fort Fun, Phantasialand & Moviepark Germany. Ook verschillende rodelbanen en kleinere parkjes moesten eraan geloven! We snoven ook een streepje cultuur op en bezochten daar enkele kastelen en de stad Keulen. Net zoals in maart hadden we nog wat gepland in oktober, maar de tweede golf van Corona gooide roet in het eten en zo eindigden we hier ons jaar. Uiteindelijk hebben we veel gedaan, veel meer dan we konden hopen toen in maart de problemen losbarstten. Ik ben dankbaar aan iedereen die ik dit jaar op trip gezien heb of in andere omstandigheden of zelfs maar via een chat gehoord heb. Het zijn die momenten die dit jaar draaglijk gehouden hebben. Op naar 2021 en hopelijk, een iets beter jaar!

 

Hopelijk hebben jullie wat genoten van deze reeks! In ieder geval wensen wij, het ganse TPF-team, iedereen een prettig eindejaar toe en een veel beter 2021!