Bouwwerkzaamheden Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure hervat

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, gaat in 2021 uitpakken met een gloednieuwe en recordbrekende achtbaan. Het gaat over de Jersey Devil Coaster, een achtbaan die de grootste Single Rail Coaster ter wereld zal worden. Ondertussen zijn de werkzaamheden hervat nadat ze in het voorjaar van 2020 werden stilgelegd bij het uitbreken van de coronapandemie.

 

Six Flags Great Adventure krijgt, na de 4D Coaster “The Joker” die opende in 2016, er opnieuw een achtbaan bij. Jersey Devil Coaster wordt de grootste Single Rail Coaster ter wereld en zal meteen drie wereldrecords verbreken en één wereldrecord evenaren. Het is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction die zal instaan voor de bouw van de rollercoaster.

Jersey Devil Coaster wordt gebouwd met de zogenaamde Raptor Track en wordt 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden zal de achtbaan een snelheid behalen van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter zullen de bezoekers drie keer overkop gaan via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll.

Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Jersey Devil Coaster krijgt drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. De treinen zijn dus langer dan bij de vorige Single Rail Coasters van RMC.

 

Op 2 maart 2020 gingen de werken voor het eerst verticaal met het plaatsen van de eerste supports. In de loop van die maand werden ook de eerste trackdelen geplaatst. In april 2020 werden de bouwwerkzaamheden stopgezet wegens de uitbraak van de coronapandemie. Meer dan een half jaar later, net voor de start van het nieuwe jaar, werden de werkzaamheden aan de rollercoaster hervat.

Door de komst van Jersey Devil Coaster komt het aantal achtbanen van het park opnieuw op 13 te staan, aangezien vorige winter juniorachtbaan Road Runner Railway in alle stilte het park verliet. Tezamen met de achtbaan verlieten nog twee andere kinderattracties het park. Six Flags Great Adventure kennen we van een van de beste houten achtbanen ter wereld El Torro en de allerhoogste rollercoaster ter wereld Kingda Ka die maar liefst 139 meter hoog is en een snelheid bereikt van 206 km/u.

 

 

De bouw van Jersey Devil Coaster kan je volgen is ons bouwtopic.

 

 

Foto’s: Six Flags Great Adventures