Extreme Spinning Coaster krijgt vorm in Plopsaland De Panne

De bouw van de nieuwe achtbaan in Plopsaland De Panne gaat momenteel aan een razend tempo vooruit. De nieuwe achtbaan heeft de werknaam Time Traveler en wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze Europese primeur zal in 2021 geopend worden.

 

De bouwwerken aan Time Traveler gaan de laatste weken erg hard. Half september kwamen de eerste supports aan in het park. Een week later stonden ze al overeind. Half oktober kwamen dan ook de eerste trackdelen aan in het park en eind oktober werden de eerste trackdelen geplaatst. Begin november werd de eerste inversie volledig opgebouwd, daarna werd er verder gewerkt aan de lancering en eind november verschenen beelden online van het bouwlandschap in een dikke mistlaag. Ondertussen zijn er alweer enkele spectaculaire element in opbouw.

Time Traveler wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wil zeggen dat het een achtbaan wordt met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een Spinning Coaster gebouwd wordt die lanceringen bevat of inversies heeft, laat staan een combinatie van die twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken.

 

Time Traveler zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan wordt 33 meter hoog en zal een lengte hebben van 920 meter, waarmee het de derde langste achtbaan van België wordt. Als kers op de taart zal het parcours maar liefst 2 lanceringen en 5 inversies bevatten. Met de bouw van Time Traveler is een investering van 15 miljoen euro gemoeid.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto’s: Looopings