Eerste bewegende beelden vanuit Plopsaqua Landen-Hannuit

Het nieuwe waterpark Plopsaqua in Landen-Hannuit lijkt zo goed als klaar voor de opening. Dit park staat net als haar zusje in De Panne vol met kleurrijke Studio 100 figuurtjes. Een opening van het volledige waterpark zal voorlopig moeten wachten door de coronamaatregelen, maar men zal al wel het sportbad openen.

 

De Plopsa Group begon in december 2019 aan de bouw van haar nieuwe waterpark Plopsaqua Hannuit-Landen. Dit park is gelegen in beide gemeentes, op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Ondertussen komt de opening van het park in zicht, al zal het in meerdere fases moeten verlopen. In een eerste fase zal enkel het sportbad geopend worden, later dan het recreatieve gedeelte. Nog later zullen scholen gebruik kunnen maken van het park. Dit komt allemaal door de huidige coronamaatregelen in België die gewone zwembaden toelaten te openen, maar subtropische waterparken moeten nog voor onbepaalde duur gesloten blijven.

 

Burgemeester Gino Debroux van Landen deelde een eerste filmpje van het park.

 

 

We zien hoe Plopsa voor dit park de populaire figuurtjes Maya de Bij en Bumba koos, waar in De Panne Wickie de Viking meer centraal staat. Aan de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit hangt een prijskaartje van 22,5 miljoen euro.

 

Gefaseerde opening

De opening van het park in drie fases staat momenteel als volgt gepland:

  • Opening 25-meterbad: 12/12/2020
  • Opening zwembad: januari 2021
  • Opening voor scholen: 01/02/2021

 

De bouwwerken van het nieuwe project en de laatste nieuwe ontwikkelingen kan je hier op de voet volgen.