Op stap in Zuid-Frankrijk deel 18: Parc du Petit Prince

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Op de terugweg van het zuiden van Frankrijk naar huis deden we nog twee kleine tussenstops om de rit een beetje te breken.

 

Parc du Petit Prince:

Parc du Petit Prince is een klein pretparkje rond De Kleine Prins in Frankrijk, niet zo ver van de Duitse grens. Het park opende haar deuren in 2014 en bouwde haar eerste rollercoaster in 2017. Twee jaar later opende een tweede achtbaan met Pierre de Tonnerre, een achtbaan met draaiende karretjes van Reverchon.

Naast de achtbaan zijn vooral de wildwaterbaan, die leuk gethematiseerd is naar een vliegtuigcrash en de 2 gigantische helium ballonnen die de bezoekers meenemen naar een hoogte van maar liefst 150 meter, de belangrijkste attracties van het park.

Tricky Track:

Tricky Track is een recente Alpine Coaster die gebouwd werd in 2019 door de Duitse fabrikant Wiegand. Tijdens de rit van 705 meter wordt er een maximale snelheid bereikt van 40 km/u. Helaas is de volledige track voorzien van de zogenaamde “fun breaks” die het snelheidsgevoel compleet wegnemen op elk moment dat het leuk begint te worden.