Ammolite – The Lighthouse restaurant van Europa-Park krijgt 18 punten van Gault & Millau

De Gault & Millau restaurantgids 2021 werd gepubliceerd op 30 november 2020. Voor het eerst kreeg het “Ammolite – The Lighthouse Restaurant”, gelegen in de vuurtoren van het 4-sterren Superior Hotel Bell Rock, 18 punten toegekend door de Gourmet Bible. Met hun unieke concept op het hoogste niveau staan ​​chef-kok Peter Hagen-Wiest en zijn team voor exquise cuisine tot ver buiten de landsgrenzen.

 

De gids beveelt het komende jaar 1.000 restaurants in heel Duitsland aan – inclusief de 500 beste restaurants in Duitsland en 500 andere uitstekende adressen. De gids wordt beschouwd als een kritische, competente en volledig onafhankelijke gids door de kwaliteitsgastronomie in Duitsland. Bij Gault & Millau, dat grotendeels beoordeelt volgens het Franse schoolbeoordelingssysteem, staan ​​18 van de 20 mogelijke punten voor maximale creativiteit en de best mogelijke voorbereiding. Hiermee hebben chef-kok Peter Hagen-Wiest en zijn team het niveau van hun veelzijdige, geïnspireerde keuken met een constant format bewezen. De autochtone Oostenrijker vertrouwt erop dat hij de band met de regio en met zijn eigen achtergrond in stand houdt.

Hagen-Wiest waardeert een eerlijke keuken in zijn basiskarakter. Creatieve verfijning en aandacht voor detail staan ​​duidelijk op de voorgrond. “De prestatie van de familie Mack is bewonderenswaardig, ook culinair gezien. Met Peter Hagen-Wiest heeft Mack sinds 2012 een sympathieke partner, opgeleid door geweldige leraren (Harald Wolhfahrt, Dieter Koschina, Peter Knogl), een meester in hedendaagse klassiekers zonder overdreven modernisme. Hij heeft zijn complexe, eerlijke gerechten verdeeld in twee menu’s”, aldus Gault & Millau. In het menu “Black Forest Cuisine” legt Hagen-Wiest een heel speciale focus op de regio van het Zwarte Woud en combineert hij op slimme wijze lokale producten. Hij combineert onder andere vakkundig een forel uit het Zwarte Woud met Japanse miso.

De managing partner van Europa-Park, Thomas Mack, is erg blij met het team: “De onderscheiding is een bijzondere erkenning voor ons. Zeker in de huidige situatie is het een mooi sprankeltje hoop en een bevestiging van onze constant hoge kwaliteit. We voelen ons zeer vereerd dat we een van de weinige restaurants in Duitsland zijn met deze onderscheiding. Mijn complimenten en dank natuurlijk aan het hele team rond Peter Hagen-Wiest!”