Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael annuleren lichtfestivals

De coronacrisis blijft strepen trekken door verschillende rekeningen. Op 20 november kondigden Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael aan via sociale media dat de lichtfestivals Dinolights en Alice in Wonderland dit jaar niet zullen doorgaan. Wie een ticket kocht, zal terugbetaald worden.

 

De Mechelse dierentuin Planckendael zou dit jaar voor het eerst uitpakken met een lichtfestival, genaamd Dinolights lichtfestival. Dit evenement zou volledig in het teken komen te staan van kleurige en lichtgevende dinosaurussen. Het evenement was voorzien om door te gaan van 27 november 2020 tot en met 10 januari 2021. In Zoo Antwerpen zou er gelijktijdig eenzelfde lichtfestival plaatsgevonden hebben dat dan weer volledig in het teken zou gestaan hebben van het sprookje Alice in Wonderland. Beide evenementen werden, tot grote spijt van de parken, afgelast.

“Door de coronamaatregelen zijn tal van evenementen in de hele provincie verboden tot en met 31 januari 2021”, meldt het park. “Daaronder vallen jammer genoeg ook Dinolights en het lichtfestival in Zoo Antwerpen, dat dit jaar in het teken stond van Alice in Wonderland. We keken uit naar de lichtpuntjes in deze moeilijke dagen, maar de volksgezondheid komt op de eerste plaats. Daarom doven we de lichten dit jaar, om ze volgend jaar eens zo hard te kunnen laten schijnen.”

Wie een ticket kocht voor de lichtfestivals wordt persoonlijk gecontacteerd. Alle tickets worden terugbetaald. Sinds 2 november zijn eveneens alle Belgische dierentuinen gesloten door de beperkende coronamaatregelen die gelden voor een periode van zes weken.

 

Bron en foto’s: KMDA