Bouwwerken Legoland Shanghai gaan in 2021 van start

De Merlin Entertainment Group kondigde in december 2019 aan een overeenkomst te hebben bereikt met de overheid van het Chinese Shanghai Jinshan District om een nieuw Legoland park te bouwen. Ondertussen werd er bekendgemaakt dat de werkzaamheden van het gloednieuwe pretpark in 2021 van start zullen gaan met als doel in 2024 de poorten te kunnen openen.

 

In een persmededeling maakte de Merlin Entertainment Group, de overkoepelende groep achter de Legoland-parken, bekend dat de akkoorden die bereikt werden met Shanghai nu effectief uitgevoerd zullen worden in 2021. Dan zullen namelijk de bouwwerkzaamheden van start gaan. Het nieuwe Legoland-park zou de deuren al kunnen openen in 2024.

Dit nieuws volgde nadat er genoeg investeerders werden gevonden om het project van rond de 500 miljoen euro te kunnen uitvoeren. Legoland Shanghai wordt een van de grootste resorts van de groep met onder andere een hotel van 250 kamers.

Momenteel zijn er acht Legoland parken in de wereld: drie in Europa (Denenmarken, Duitsland & Verenigd Koninkrijk), twee in Noord-Amerika (Florida & Californië) en drie in Azië (Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten & Japan). Daarnaast zijn er nog drie andere in aanbouw, waaronder het derde Amerikaanse Legoland-park in New-York dat klaar is en zal openen in 2021. Verder moet er nog een Legoland-park openen in Zuid-Korea in 2022 en voor 2023 staat het eerste Chinese Legoland-pretpark op de planning in Sichuan. Het project in Shanghai wordt dus het tweede Chinese en twaalfde Legoland-pretpark ter wereld.

Legoland heeft ook vier waterparken, waarvan er twee in Noord-Amerika liggen (Florida & Californië) en twee in Azië (Maleisië & Verenigde Arabische Emiraten). Daarnaast zijn er nog twee waterparken in opbouw. Het gaat over het eerste Europese waterpark, gelegen in het Italiaanse Gardaland, dat in 2021 zal openen en ook het resort in Zuid-Korea zal een waterpark krijgen dat in 2022 de deuren moet openen. 

 

Bron: Merlin Entertainment