Zeldzaam pasgeboren zwart neushoorntje voor het eerst buiten in Blijdorp

Donderdag is het zwarte neushoornjong dat vorige week in Diergaarde Blijdorp is geboren voor het eerst naar buiten geweest, één dag voor de heropening van de Diergaarde.

 

Vanaf donderdag 19 november is Blijdorp weer geopend voor een gecontroleerd aantal bezoekers die van tevoren een tijdslot hebben gereserveerd. Twee weken terug moest de Diergaarde verplicht haar poorten sluiten vanwege de aangescherpte landelijke coronamaatregelen. Mogelijk kunnen de bezoekers een glimp opvangen van de jonge neushoorn.

 

Spannend

De kleine aarzelde in het begin en vond de buitenwereld blijkbaar erg spannend. Moeder Naima wilde wel graag een luchtje scheppen maar dan alleen samen! Bij de tweede poging durfde het kleintje wel naar buiten te gaan. Hij hobbelde dapper achter moeder aan… en belandde per ongeluk al in het modderbadje. 

 

Eventjes naar buiten

De komende periode zal de kleine neushoorn slechts af en toe buiten zijn. Er is geen vast tijdstip en het is weersafhankelijk. De tijd zal langer worden als de dieren meer gewend zijn, in combinatie met het zachte weer. Wanneer hij niet buiten is, kun je hem volgen in de kraamkamers via de webcams op de site of via de Blijdorp-app. Hier en op social media zullen we ook diverse filmpjes en verzorgers-vlogs met unieke kijkjes achter de schermen delen.

 

3-voudige primeur

Het is voor de derde keer dat in Diergaarde Blijdorp èn in een Nederlandse dierentuin een zwarte neushoorn is geboren. Een unieke gebeurtenis en een drievoudige primeur voor Diergaarde Blijdorp. Via de webcams konden vele fans de bevalling vanuit de huiskamer volgen. De webcam-streams zijn op de dag van de bevalling zo’n 400.000 keer bekeken. Extra bijzonder is dat het kalf geboren is op de verjaardag van zijn vader Vungu.

Het is een pittig jonkie die al binnen 20 minuten kon staan en zijn moeder al goed kan volgen. De naam van het jong wordt op een later moment dit jaar bekend gemaakt.

 

Groene oase

Diergaarde Blijdorp is een groene oase met ca 28 hectare buitengebied. Een plek waar menigeen leert houden van de natuur en waar vanuit belangrijke programma’s worden geïnitieerd en volbracht om unieke dieren en planten te behouden.

 

Bron en foto: Diergaarde Blijdorp