Disneypark Epcot komt achtbaan testen bij Vekoma in Nederland

Tijdens de virtuele IAAPA Expositie toonde Disney hoe ze in Nederland de treintjes kwamen testen van de nieuwe achtbaan Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind. Vekoma ontwikkelde voor het park een zogenaamde Omnicoaster, die heel wat speciale draaibewegingen kan maken.

 

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind wordt de eerste achtbaan van het Epcot pretpark in het Walt Disney World Resort in Orlando. Het wordt een van de langste indoorachtbanen ter wereld. Vekoma heeft speciaal voor Disney een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes ontwikkeld. Maar het wordt niet zomaar een spinning coaster. De treinen worden zodanig uitgerust dat het spinnen van de karretjes perfect kan gebeuren zoals het park dit wilt. Hierdoor zullen de bezoekers tijdens de darkride-gedeeltes altijd met hun gezicht naar de scènes toe gedraaid zitten. Tevens kunnen er lanceringen zowel voorwaarts als achterwaarts gebeuren.

 

Tijdens de virtuele IAAPA Expositie liet Disney zien hoe ze afzakten naar het Nederlandse Vlodrop om de baan in proefopstelling te testen.

 

 

Dit is trouwens niet de enige achtbaan afkomstig van Vekoma die momenteel in een Disneypark gebouwd wordt. Want in het Magic Kingdom park, van hetzelfde Walt Disney Resort, gelegen in Florida, wordt ook gewerkt aan de achtbaan Tron Lightcycle Power Run. Tron wordt een gelanceerde Motorbike Coaster, waarbij je op een motor zit. Vekoma bouwde dit type eerder al voor Shanghai Disneyland.

 

Beide achtbanen zouden in 2021 openen, maar door de coronacrisis zal dit 2022 worden.

 

Bron en foto’s: Disney