Op stap in Zuid-Frankrijk deel 6: De langste alpine coaster ter wereld

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Op de vierde dag van onze reis trokken we even de grens over met Andorra, want daar zijn namelijk twee alpine coasters terug te vinden en eentje ervan moet je gewoon gedaan hebben!

 

Naturlandia:

Naturlandia is de thuishaven van de Tobotronc. Voor wie zich afvraagt wat de Tobotronc is, dit is de langste alpine coaster ter wereld! En hoe lang denk je wel dat deze dan is? 2 kilometer? 3 kilometer? Wel, u hebt het fout, want deze indrukwekkende alpine coaster is maar liefst 5,3 kilometer lang! De attractie start met de liftheuvel en deze is zo lang dat het maar liefst 14,5 minuten duurt om tot de top te geraken. De lift is namelijk 1,7 kilometer lang en bestaat uit 4 stukken.

Een ritje naar beneden aan volle topsnelheid, zonder te remmen, duurt een indrukwekkende 7 minuten. In deze tijd leg je een afstand van maar liefst 3,6 kilometer af. Daarbovenop is de alpine coaster op een erg mooie locatie gelegen en geeft deze een geweldig goede rit weg. Een absolute topper op alle vlakken!

Mon(t) Magic Family Park:

Nu we toch in Andorra waren om de Tobotronc te beleven, konden we evengoed de enige andere alpine coaster van het land erbij nemen. Deze heeft de naam Màgic Gliss en is gelegen bij Mon(t) Magic Family Park, een onderdeel van het Grandvalira Ski Resort.

Helaas voor ons gaat het hier om een erg recent exemplaar van Wiegand dat gebouwd werd in 2019, wat wil zeggen dat de afdaling volledig is voorzien van automatische remmen die het plezier van de echte rodellaar volledig wegnemen. Deze automatische remmen worden dan ook niet voor niets “fun breaks” genoemd door de fans. Daarnaast ligt de erg korte alpine coaster van 735 meter op de top van de berg die alleen te bereiken is via een erg dure kabellift. Kortom, goed voor de landbingo van Andorra binnen te halen, maar de volgende keer slaag ik hem toch over en maak ik een extra rondje op de fantastische Tobotronc!