Drop nieuwe Water Coaster compleet in Nigloland

Het Franse pretpark Nigloland is volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd wordt door de Duitse fabrikant Mack Rides. Momenteel gaan de werken razendsnel vooruit en de volledige drop is ondertussen al geplaatst.

 

Na de opening van Alpina Blitz in 2014 zal het Franse pretpark Nigloland in 2021 een nieuwe grote achtbaan openen. Het wordt een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack zullen razen alsook zullen varen over het water.

Ondertussen vroeg Nigloland ook een patent aan op de merknaam Krampus Expedition, wat vermoedelijk dan ook de nieuwe naam van de achtbaan zal worden. Verder zijn de bouwwerkzaamheden al enkele maanden aan de gang, zijn er al heel wat funderingen gebouwd en wordt er gewerkt aan het stationsgebouw.

Onlangs geraakten de bouwwerken werken in een stroomversnelling toen de eerste trackdelen aankwamen in het park. Onmiddellijk daarna werd gestart met de installatie van de eerste trackdelen in het station en kort daarna werd ook begonnen aan de bouw van de spectaculaire drop. De werken gaan momenteel als een sneltrein vooruit, want ondertussen is de drop al zelfs volledig afgebouwd en ook de grote bocht voor de drop is geplaatst. Hierbij zien we dat de achtbaan zelfs even buiten de parkgrenzen gaat over de omheining van het park heen.

 

Voor de bouw van de attractie is een budget van 15 miljoen euro voorzien. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Nigloland Fans, CoastersWorld (djpanpan)