Nieuwe achtbaan voor Europa-Park in 2023

Europa-Park heeft laten weten dat ze in 2023 een nieuwe achtbaan willen openen. Om welke achtbaan het gaat en welk thema erbij hoort is nog niet bekend. Wel deelde het park al mee dat het een achtbaan van hun eigen merk Mack zal zijn.

 

Gelukkig is dit niet het enige nieuws wat we te melden hebben. Buiten een nieuwe achtbaan komen er ook nog eens 4 andere attracties naar het park. In totaal zouden er tegen 2023 dus 5 nieuwe attracties bijgekomen zijn. Om welke attracties het gaat is ook hier niet bekend.

We weten al wel dat ze zich zullen verspreiden over 2 nieuwe themagebieden. Welke landen Europa-Park zal toevoegen is ook nog een goed bewaard geheim. Geruchten spreken al jaren over Schotland, Polen, Kroatië en Roemenië. Wij als Belgen dromen nog steeds van een Belgisch themagebied, maar dat zit er niet aan te komen.

Het park liet al wel weten dat ze gaan inzetten op story telling en dat ze op deze manier verschillende ervaringen willen koppelen aan elkaar overheen het hele resort en daarbuiten.

De laatste achtbaan die opende in Europa-Park was Ba-a-a Express in 2016. De grote brand van het Scandinavische gebied en de Darkride Piraten in Batavia in 2018 heeft de geplande uitbreidingen duchtig uitgesteld. Nadat vorig jaar het Scandinavische gebied geopend werd met de nieuwe ride Snorri Touren is dit jaar de nieuwe versie van Piraten in Batavia in première gegaan.

 

 

Bron en foto:  Themeparks.eu