Gesloten Chippewa Lake Amusement Park werd opgekocht

Het oude Chippewa Lake Amusement Park werd opgekocht voor 1,8 miljoen euro door Medina County Park District . Het domein is 95 hectare groot en ook het naburige meer van 340 hectare zit in de overname door de groep.

 

Het zal nog zeker twee jaar duren voor het park zal opengaan, ondertussen wordt er gewerkt aan een masterplan en aan extra financiële steun om het park klaar te krijgen om bezoekers te ontvangen. Zo zal er ingezet worden op fauna en flora, worden er bomen gesnoeid en bij geplant. Ook zal de gezondheid van de bomen bekeken worden en indien nodig wordt er ingegrepen. Verder neemt men ook het meer onder handen om het water terug proper te krijgen. Sinds 2014 zitten er immers giftige algen in het water.

Chippewa Lake Amusement Park was een pretpark geopend van 1875 tot 1978. Vele attracties zijn afgebroken in 2009, maar het reuzenrad, achtbaan Little Dipper en nog enkele attracties staan er nog steeds.

Het park wil de restanten van de oude attracties opknappen, zodat men de geschiedenis van dit oude pretpark kan vertellen. Het is dus niet de bedoeling dat er een nieuw pretpark zal geopend worden. Het gebied wordt een wandelpark met de glorie van oude attracties.

 

 

Bron  Medina

Foto : Mapio