Nieuwe attracties voor Plopsa Station Antwerp nu bekend

Het pretpark Comics Station Antwerp aan het centraal station van Antwerpen is niet meer. Maar die informatie is natuurlijk al oud nieuws. Recenter werd bekendgemaakt dat Studio 100 het park zou overnemen met een opening voorzien voor eind 2020. Dat bleek al snel niet haalbaar te zijn. De kosten en verbouwingen waren groter dan voorzien.

 

Het park zal hierdoor pas eind 2021 de deuren kunnen open. Studio 100 zal zo’n 5 miljoen euro investeren om het park rendabel te maken. De meeste stripfiguren blijven, alleen de smurfen moeten er aan geloven. En natuurlijk maken de Studio 100 figuren hun opwachting.

Eén van de nieuwe attracties zal een frisbee attractie worden van de Italiaanse fabrikant Moser Rides in een Piet Piraat thema. Daarnaast zullen er ook een Mega Mindy fietsmolen en een Bumba kikkermolen, beide van Zamperla, verschijnen. De tv serie Super Wings krijgt een in hun stijl aangeklede vliegtuigmolen en ook stripfiguur Jommeke krijgt zijn eigen carrousel. Nadat zijn attractie met de vliegende bol gesneuveld is.

Er zijn ook nog plannen voor botsauto’s in K3 stijl, een Wicky de Viking vrijevaltoren en een Mega Mindy fotopunt. De attracties van Suske & Wiske, Urbanus en Lucky Luke blijven bestaan en de speeltoestellen krijgen een Maya de Bij uiterlijk. De darkride rond de smurfen krijgt een kabouter Plop thema. En de huidige winkel zal gebruikt worden als kantoorgebouw, ergens anders in het park komt een nieuwe winkel.

Op één van de concept foto’s zie je een mini reuzenrad, maar dit staat niet op de vergunningsaanvraag.

 

 

Bron: Looopings

Foto’s: Plopsa