Nieuwe Alpine Coaster in opbouw in de Provence

Het Franse skigebied Pra Loup, gelegen in de stad Uvernet-Fours in het departement Alpes-de-Haute-Provence, gaat volgend jaar een nieuwe Alpine Coaster openen. Deze wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand en zal een hoogteverschil van 115 meter bevatten.

 

De Duitse fabrikant Wiegand is sinds deze zomer bezig aan de bouw van een nieuwe Alpine Coaster in de Franse Provence. De Alpine Coaster wordt opgebouwd in het skigebied Pra Loup en is een publieke-private samenwerking tussen de Syndicat mixte d’aménagement de Pra Loup (SMAP) en het bedrijf Trame Loisirs. Er is een kost van 2,3 miljoen euro verbonden aan het project, exclusief btw.

De Alpine Coaster krijgt de naam Praloop en moet begin 2021 geopend worden voor het publiek. De totale lengte wordt 1143 meter, hiervan is er 343 meter opwaarts (de liftheuvel) en 800 meter daling. In totaal zal er een hoogteverschil van 115 meter overwonnen worden waardoor de liftheuvel een gemiddelde hellingspercentage van 33,5% zal bevatten en de afdaling een gemiddelde hellingspercentage van 14,5%. Tijdens de rit zal er een snelheid van maximaal 40 km/u bereikt kunnen worden.

 

Bronnen: tpbm-presse.com, paca.developpement-durable.gouv.fr